Ηταν πέρυσι την άνοιξη, πριν από έναν χρόνο, όταν οι τότε απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κλήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ιδρύματος, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, να ορκιστούν σε διαδικτυακές τελετές αποφοίτησης.

Φοιτητές που ολοκλήρωσαν με κόπο τον κύκλο των σπουδών τους, αποχαιρέτισαν εξ αποστάσεως καθηγητές και συμφοιτητές τους, χωρίς να μπορέσουν να φορέσουν την τήβεννο, να ανέβουν στο βήμα για την παραλαβή του πτυχίου τους και να ακούσουν το χειροκρότημα από γονείς, συγγενείς και φίλους που θα επικροτούσαν την προσπάθεια και την επιτυχή έκβαση των στόχων τους. Οι «ψυχρές» ορκωμοσίες προβλημάτισαν…

Εναν χρόνο μετά, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εξακολουθεί να μην λειτουργεί με φυσική παρουσία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, τα μαθήματα να γίνονται εξ αποστάσεως όπως και εργαστήρια και εξετάσεις.

Ωστόσο, η διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας φαίνεται να βρήκε λύση προκειμένου γονείς να μπορέσουν να καμαρώσουν τα παιδιά τους στις τελετές αποφοίτησης, χωρίς να παραβιαστούν τα μέτρα για την προστασία. Να μπορέσουν να ακούσουν τον όρκο και να χειροκροτήσουν την προσπάθειά τους.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας, Γιάννη Θεοδωράκη, κατά την τρέχουσα περίοδο ορκωμοσιών δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα σε στενούς συγγενείς φοιτητών να συμμετάσχουν στις διαδικτυακές τελετές ορκωμοσιών για να επικροτήσουν έστω και εξ αποστάσεως την αποφοίτηση των παιδιών τους. «Το τμήμα μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δημιούργησε ένα ειδικό κανάλι και μέσω link, γονείς αποφοίτων μπορούν να παρακολουθούν τις διαδικτυακές ορκωμοσίες. Αυτό είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στόχος είναι να μη χάνονται πολύτιμες στιγμές για τις οικογένειες των αποφοίτων αλλά και για τους ίδιους τους αποφοίτους», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Αυτή την περίοδο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ορκίζονται οι απόφοιτοι που ολοκλήρωσαν τον κύκλο των σπουδών τους μετά και την εξεταστική του περασμένου Φεβρουαρίου.

Κάθε τμήμα ορίζει τη δική του διαδικτυακή ορκωμοσία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που είναι σε λειτουργία.

Ορκωμοσίες πρώην ΤΕΙ

Από την ερχόμενη Τετάρτη 7 Απριλίου αρχίζουν οι ορκωμοσίες και για τους αποφοίτους των πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

7/4, 12μ., Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής

12/4, 11π.μ., Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου

12/4, 12μ., Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων

12/4, 1μ.μ., Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας

12/4, 2μ.μ., Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ

15/4, 11π.μ. Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ

16/4, 10π.μ., Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Λάρισας

16/4, 10:30, Τμήμα Νοσηλευτικής

19/4, 11π.μ., Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

19/4, 12μ., Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ

21/4, 12μ., Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων

22/4, 12μ., Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ

22/4, 1μ.μ., Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ

23/4, 11π.μ., Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Περισσότερα Εδω