Μία απίστευτη φρίκη αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, όταν φιλόζωοι βρήκαν ένα θηλυκό κουταβάκι που είχε κακοποιηθεί… σεξουαλικά με πρωτοφανή βιαιότητα από άγνωστο με ιδιαίτερα αρρωστημένα ένστικτα.

Το μόλις 4,5 μηνών θηλυκό κουταβάκι, που είχε πέσει επανειλημμένα θύμα βιασμού, πλέον νοσηλεύεται σε κτηνιατρική κλινική, όπου την φροντίζουν οι φιλόζωοι, οι οποίοι προσφέρουν αμοιβή αξίας 3.000 ευρώ σε όποιον γνωρίζει το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την κακοποίησή της.

Το συγκεκριμένο περιστατικό θέλησε να αναδείξει μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram και η Κατρίνα Τσάνταλη, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ό,τι έχει να κάνει με τα ζώα.

Μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση η Κατρίνα Τσάνταλη θίγει το θέμα, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να μιλάμε όταν κάτι τέτοιο πέφτει στην αντίληψή μας και πως η βία των ζώων μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε βία σε άνθρωπο αφού κάποιος που είναι ικανός να κάνει κακό σε ένα ζώο είναι ικανός να κάνει κακό και σε έναν άνθρωπο.

«Όταν διάβασα για το κουτάβι που βιάστηκε αν & δυστυχώς έχω δει τόσα κακοποιημένα πλάσματα.. δεν μπορούσα. Δεν απάντησα σε κανέναν από όσους μου στείλατε, ούτε αναδημοσίευσα την εικόνα. Παρότι το τραύμα είναι φρικτό, το βλέμμα του βλέπω στον ύπνο μου. Μιλήσαμε σαν καταφύγιο με τους ανθρώπους που το ανέλαβαν στην Αλεξανδρούπολη και αλήθεια κάνουν ότι καλύτερο μπορούν.

Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον υιοθεσίας γ’αυτό το πλάσμα. Όμως το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και με αφορμή αυτή τη φρίκη οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για να γίνει η διαφορά… δυστυχώς στο επόμενο αντίστοιχο! Πιστεύει κανείς ότι το άτομο που βίασε κατ’ εξακολούθηση ένα κουτάβι, είναι ψυχιατρικά καλά και ακίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο; Ότι αυτό το άτομο προκάλεσε πρώτη φορά τόσο πόνο σε ένα πλάσμα &αποκλείεται να το ξανακάνει;

Ή ότι ένα τέτοιο άτομο δεν είναι ικανό να ασκήσει βία σε ένα παιδί; Λέω παιδί γιατί σαφώς υπάρχει σύνδεση με το κουτάβι.Έχει επικηρυχθεί ο δράστης (3000€ σε όποιον πει κάτι που να βοηθήσει στην σύλληψη του) είναι εξαιρετικά απίθανο να βρεθεί (βλέπε Τσίχλα του @georgemavridis_tattooligans ΠΆΛΙ στην Αλεξανδρούπολη – μπορεί ο ίδιος αναρωτιέμαι εγώ;!- & ο Γιώργος κίνησε ΓΗ & ΟΥΡΑΝΟ για να τον βρει). Δεν θα έπρεπε να είναι για τα 3000€. Ούτε να υπάρχει το «δεν θέλω να μπλέξω» που τόσο συχνά λένε οι περισσότεροι που αντιλαμβάνονται ότι κάποιος γείτονας/γνωστός κακοποιεί ένα ζώο.

Πρέπει να χωνέψουμε πια σαν κοινωνία ότι η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ συνδέεται ΑΜΕΣΑ με κακοποίηση σε άνθρωπο, συνήθως πιο «αδύναμο» του θύτη. Και σε τελική ανάλυση το 2021 η δράση μας για να υπερασπιστούμε/προστατεύσουμε τα ζώα δεν θα έπρεπε να είναι από φόβο μην περάσει η βία σε άνθρωπο.Ας είμαστε ευαισθητοποιημένοι και σε δράση. Η σιωπή, είναι συνενοχή. Γνωρίζω ότι δυστυχώς πολλές φορές άκρη δεν βγαίνει και πιθανότατα η ίδια η αστυνομία να μην βοηθάει. Οφείλουμε να δούμε τι θα κάνουμε &οι αλλαγές να ξεκινήσουν να γίνονται. Τώρα!

Δώστε φως σε οποιοδήποτε περιστατικό βίας και προτρέψτε έναν συνάνθρωπο να μιλήσει και να μην φοβηθεί να φτάσει μέχρι την Αστυνομία. ΕΑΝ γνωρίζετε κάτι για το συγκεκριμένο περιστατικό , και εμείς σαν @a_little_shelter & @dogsvoice είμαστε εδώ με δωρεάν παροχή νομικής υποστήριξης μήπως γίνει το θαύμα» έγραψε η Κατρίνα Τσάνταλη.

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Περισσότερα Εδω