Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρο Αλέκο και τον Τσίνα Νικόλαο, που κατέχει την ιδιότητα του νομίμου εκπροσώπου της εργοληπτικής επιχείρησης «Α. ΤΣΙΝΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», η σύμβαση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ (Δ.Ε. ΧΑΣΙΩΝ – ΤΥΜΦΑΙΩΝ)», προϋπολογισμού μελέτης: 206.205,03 Ευρώ (με Φ.Π.Α.).

Οι εργασίες αφορούν αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που συνέβησαν στο διάστημα από 18 έως 19 Σεπτεμβρίου 2020 σε οικισμούς και υποδομές των Δημ. Ενοτήτων Χασίων και Τυμφαίων. .

Στη Δημοτική Ενότητα Χασίων θα γίνουν:

Στην Τοπική Κοινότητα Αγναντιάς:

  • Αποκατάσταση του δικτύου αγροτικής οδοποιίας και των υποδομών διάβασης των ρεμάτων (ιρλανδικές διαβάσεις).
  • Αποκατάσταση της κοιτόστρωσης και των βάθρων του τεχνικού από σκυρόδεμα και τοίχων από συρματοκιβώτια.

Στον οικισμό Σταγιάδες:

  • Θα γίνει αποκατάσταση του χώρου που έχει καθιζάνει (όπου και η κοινόχρηστη βρύση) με τσιμεντόστρωση και με διευθέτηση των υδάτων έτσι ώστε να οδηγηθούν σε παρακείμενο αποδέκτη. Ο χώρος στον οποίο πραγματοποιείται η τσιμεντόστρωση για την αποκατάσταση της καθίζησης, είναι δρόμος εντός σχεδίου του οικισμού Σταγιάδων.

Στην Τ.Κ. Κακοπλευρίου:

  • Θα γίνει διευθέτηση των ομβρίων υδάτων με την κατασκευή δικτύου από σωλήνες φ400 σε δρόμο του οικισμού όπου πλημμυρίζει σε μήκος 280 μ επί ασφαλτοστρωμένης οδού.

Στον οικισμό Ξηροκάμπου:

  • Θα γίνει αποκατάσταση του δικτύου της αγροτικής οδοποιίας και των ιρλανδικών διαβάσεων.

Στην Τ.Κ. Ασπροκκλησιάς:

  • Θα γίνει αποκατάσταση του δικτύου της αγροτικής οδοποιίας.

Στη Δημοτική Ενότητα Τυμφαίων θα γίνουν:

Στον οικισμό Καλοχωρίου:

  • Θα γίνει κατασκευή τοίχου αντιστήριξης μήκους 15μ και μέσο ύψος 2,5 μ. Ο δρόμος στον οποίο κατασκευάζεται ο τοίχος αντιστήριξης, είναι δρόμος εντός σχεδίου του οικισμού Καλοχωρίου. Θα γίνει αποκατάσταση του σωληνωτού οχετού και αποκατάσταση των δρόμων.

Στον οικισμό Αχελινάδας:

  • Θα γίνει κατασκευή τοίχου αντιστήριξης κατάντη της πλατείας του οικισμού μήκους 17μ περ. και ύψους κυμαινόμενο από 0,5 έως 2,0μ.

Ο δρόμος στον οποίο κατασκευάζεται ο τοίχος αντιστήριξης, είναι δρόμος εντός σχεδίου του οικισμού Αχελινάδας. Θα ληφθεί μέριμνα για τη διευθέτηση των υδάτων που εισέρχονται στο οδόστρωμα.

Στην Τ.Κ. Μαυρελίου:

  • Θα γίνει αποκατάσταση τοίχου μήκους 13μ μέσου ύψους 1,5μ σε επαφή με οικία ο οποίος κατέρρευσε και τοίχου από τσιμεντολίθους μήκους 8 μ και ύψους 0,60μ σε ιδιοκτησία.
  • Θα γίνει αποκατάσταση της οδού σε μήκος 100 μ περίπου και η αποκατάσταση σωληνωτού οχετού.

Η ολική και οι μερικές προθεσμίες εκτέλεσης των εργασιών, καθορίζονται στο αντίστοιχο άρθρο της Διακήρυξης και στο αντίστοιχο άρθρο της Ε.Σ.Υ.. Σημειώνεται εδώ ότι η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε τρείς (3) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αντίστοιχο άρθρο της Ε.Σ.Υ. του έργου.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Θώμος Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Αρσενίου Γεώργιος και ο Μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Τσόγιας Χρίστος.

Από το γραφείο του Δημάρχου

Περισσότερα Εδω