«Λύγισε» λαμβάνοντας το λόγο για δεύτερη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επιφανές στέλεχος της Λαρισινής Βορειοηπειρώτικης κοινότητας Οδυσσέας Μπόρος, βλέποντας την πρόταση της παράταξής του να δοθεί το όνομα μίας πλατείας στη Βόρεια Ήπειρο, να εξελίσσεται σε μία συζήτηση περί… εθνικής διπλωματίας και αλυτρωτισμού!

Ο κ. Μπόρος δάκρυσε πολλές φορές στην προσπάθειά του να μιλήσει για τα δύσκολα χρόνια του ερχομού στη «μητέρα Ελλάδα» λέγοντας μεταξύ άλλων πως «συνάδελφοι εδώ αναρωτιούνται ακόμη αν η Βόρεια Ήπειρος είναι Ελληνική, αν υπάρχουν ακόμη εκεί πέρα Έλληνες. Να τους θυμίσω πως επί 45 χρόνια κομμουνισμού ή δικτατορίας ανάβαμε κρυφά τα κεράκια στους Έλληνες πεσόντες. Κάποιοι εξορίστηκαν, κάποιοι δολοφονήθηκαν, κάποιους δε τους βρήκαμε ποτέ γιατί είχαν το θράσος να ανάψουν ένα κεράκι σ’ αυτούς τους Έληνες που έμειναν εκεί πίσω…»

Και παρά την απόρριψη με ισοψηφία και προσμέτρηση της προεδρικής ψήφου, της πρότασής του, ο κ. Μπόρος κατέληξε λέγοντας «Έχουμε πολλά παραδείγματα από τη μάνα Ελλάδα που δε μας αναγνωρίζει, αλλά εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Κι αν δεν περάσει αυτή τη φορά, εμείς πάντα θα αγωνιζόμαστε. Αυτό μάθαμε να κάνουμε κι αυτό θα κάνουμε μια ζωή. Για την Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω