ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Οι δημοκρατίες απειλούνται από τον αυξανόμενο αυταρχισμό σε όλο τον κόσμο και τα αυταρχικά καθεστώτα χρησιμοποιούν την πανδημία COVID-19 για την περαιτέρω καταστολή των διαφωνιών και της φίμωσης των κριτικών απόψεων δήλωσε έπειτα από εικονική συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσυ Πελόσι και τον Πρόεδρο της Καναδικής Βουλής των Κοινοτήτων, Άντονι Ροτα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασσολι σημειώνοντας πως οι δημοκρατίες πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν αυτήν την απειλή.

Ο ίδιος τόνισε πως όλα τα μέρη συμφώνησαν πλήρως στην ανάγκη ενίσχυσης της πολυμερούς προσέγγισης, προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο και υπεράσπισης των δημοκρατικών μας συστημάτων.

Στην ίδια συνάντηση τονίστηκε επιπλέον η ανάγκη αντιμετώπισης των αυξανόμενων οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Αυτοί έχουν αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έπληξε τους πιο ευάλωτους στις κοινωνίες. «Εάν θέλουμε να ανοικοδομήσουμε καλύτερα από αυτήν την κρίση και να ενισχύσουμε τις δημοκρατίες μας, τότε πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αυξανόμενες οικονομικές ανισότητες κατέληξε ο κ. Σασσόλι.

Περισσότερα Εδω