Το Λαύριο επικράτησε του Απόλλων Πάτρας με 82-66, με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη να κάνει τη διαφορά, ερχόμενος από τον πάγκο.

Ο 19χρονος γκαρντ, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 8 πόντους (1/1 δίποντο, 2/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ένα κλέψιμο, αλλάζοντας παράλληλα με το πάθος του στην άμυνα και την ενέργεια του τη ροή του παιχνιδιού για τους «μεταλλωρύχους», την ώρα που οι Πατρινοί επέστρεφαν από το -18.

Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στο ertnews.gr και τον Γιάννη Σέμπρο μετά το τέλος της αναμέτρησης, για το ρόλο του στην ομάδα, τη χημεία που υπάρχει με όλους τους παίκτες και φυσικά, για την τρίτη νίκη του Λαυρίου στο πρωτάθλημα:

«Είπαμε εξ’ αρχής ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Ήμασταν και κουρασμένοι από το ταξίδι της Ευρώπης, επομένως θα μας δυσκόλευε γενικότερα. Είχαμε βάλει στόχο το συγκεκριμένο ματς, όπως άλλωστε και όλα τα παιχνίδια μέσα στην έδρας και έπρεπε να το κερδίσουμε 100%. Στην τρίτη περίοδο ο Απόλλωνας γύρισε σε ζώνη. Εμείς δεν αντιδράσαμε όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να γυρίσει το ματς. Στο τέλος όμως με υπομονή και σωστές αποφάσεις στην αρχή της τέταρτης περιόδου, κερδίσαμε και σχετικά εύκολα προς το τέλος». ήταν τα λόγια του για το παιχνίδι, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εμφάνιση που έκανε και στον ρόλο που έχει στις «κουκουβάγιες»:

«Όποιος έρχεται από τον πάγκο και μπαίνει μέσα στο γήπεδο πρέπει να είναι 100% έτοιμος ώστε να δώσει τα πάντα και να κερδίσει η ομάδα. Αυτό προσπαθώ και εγώ να κάνω. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, ώστε να βοηθήσω την ομάδα. Είτε αυτό είναι να παίξω μια άμυνα, είτε να κάνω ένα κλέψιμο, είτε χρειάζεται να βάλω ένα καλάθι, είτε να πασάρω. Ότι χρειαστεί. Και προφανώς αυτό θέλω να το κάνω σε κάθε αγώνα προκειμένου να κερδίζουμε».

Τέλος, μίλησε για τη σχέση του με τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Μουράτο, αλλά και το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα:

«Η χημεία όλης της ομάδας είναι φανταστική. Το κλίμα μέσα στην ομάδα είναι απίστευτο. Μεταξύ μας είμαστε τέλεια. Με τον «Μπίλι» δεν γνωριζόμασταν πριν τη φετινή χρονιά. Γνωριστήκαμε φέτος και έχουμε καταπληκτική σχέση και αυτό που θέλουμε πάνω από όλα και οι δύο είναι να κερδίζει η ομάδα. Δεν μας νοιάζει ποιος θα παίξει καλά, ποιος θα σκοράρει, ποιος θα βάλει 0 ή 50 πόντους».

Περισσότερα Εδω