Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε πως απέτρεψε μια ακόμα τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην Περιφέρεια της Σταυρούπολης και συγκεκριμένα στην πόλη Κισλοβόντσκ.

Σε μια κοινή επιχείρηση που οργανώθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, την Ερευνητική Επιτροπή και το Υπουργείο Εσωτερικών, απετράπη τρομοκρατική επίθεση από άνδρα ηλικίας 26 ετών, ο οποίος ομολόγησε πως ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Ο 26χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνωμοσία, κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, με σκοπό τη χρησιμοποίησή τους σε βάρος αξιωματικών της επιβολής του νόμου. Στο διαμέρισμα του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και βιβλία εξτρεμιστικής λογοτεχνίας. Σε άλλη επιχείρηση της FSB, πάλι στην Σταυρούπολη, οι άνδρες της, συνέλαβαν τρεις Ρώσους που συμμετείχαν στη χρηματοδότηση τρομοκρατών στη Συρία. Και οι τέσσερις ομολόγησαν πως είναι υποστηρικτές του «Ισλαμικού Κράτους» και πως ετοίμαζαν επιθέσεις στην Περιφέρεια της Σταυρόπολης. Η αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσων από τις αρχές του έτους είναι πρωτοφανής.

Τον Ιανουάριο απετράπη τρομοκρατική επίθεση στη Μπασκίρια, τον Φεβρουάριο στο Βόρειο Καύκασο, τον Μάρτιο στην περιοχή του Καλίνιγκραντ, στη Μαχατσκαλά και στο Μάικοπ και τον Απρίλιο στην Περιφέρεια του Τβέρ. Πέραν των αμιγώς τρομοκρατικών εξαρθώσεων, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, αξιωματικοί ασφαλείας συνέλαβαν υποστηρικτές της ουκρανικής νεοναζιστικής κοινότητας MKU στο Γκελεντζίκ, το Γιαροσλάβλ και το Βορόνεζ, ενώ την περασμένη βομάδα η FSB συνέλαβe έναν εθνικιστή στο Μπαραναούλ, o οποίος υπό τις οδηγίες της ουκρανικής φασιστικής οργάνωσης Ethnic National Association (ENO) προετοίμαζε επίθεση σε ένα τζαμί.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Περισσότερα Εδω