Η ανάγκη διατήρησης των περιφερειακών ειρηνοδικείων Ελασσόνας και Φαρσάλων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και του υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, στο περιθώριο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2024.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά την εκπεφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμοδότηση της Έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά και τις προτάσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων, έθεσε στον αρμόδιο υφυπουργό το ζήτημα των ειρηνοδικείων Ελασσόνας και Φαρσάλων, μετά τη φημολογία για επικείμενη αναστολή λειτουργίας τους.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συνάντηση επικοινώνησε με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφωνα Τσάτσαρο πληροφορώντας τον αρμόδιο υφυπουργό ότι στην διατήρηση των περιφερειακών ειρηνοδικείων Ελασσόνας και Φαρσάλων συνηγορούν τόσο ο όγκος δικαστικής ύλης, όσο οι χιλιομετρικές αποστάσεις από την πρωτεύουσα του νομού, αλλά και ο αριθμός δικηγόρων που δραστηριοποιούνται στις δυο κωμοπόλεις.

Δικαστική Αστυνομία

Ο κ. Μπούγας άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση μετά από διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα παρουσιάσει μετά τις γιορτές, το νέο έτος, το σχέδιο νόμου που θα θέσει σε διαβούλευση με στόχο την καλύτερη οργάνωση και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον αρμόδιο υφυπουργό για την διάθεση συνεργασίας και για την επικείμενη στελέχωση της εισαγγελίας εφετών και εισαγγελίας πρωτοδικών Λάρισας με πολιτικό και αστυνομικό προσωπικό της προσφάτως συσταθείσης Δικαστικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω