Σε δίωρη συμβολική κατάληψη προχώρησαν σήμερα το πρωί της Παρασκευής στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας γονείς μαθητών και συγκεκριμένα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τον γονέα ο οποίος επιτέθηκε σε τρεις εκπαιδευτικούς στέλνοντας τον γυμναστή μάλιστα στο νοσοκομείο με τραύματα.

Από τις 8 το πρωί εξάλλου στο προαύλιο του σχολείου έχουν συγκεντρωθεί γονείς και μαθητές,  οι οποίοι απέχουν λόγω της διαμαρτυρίας από τα μαθήματά τους για ένα δίωρο, ενώ από πλευράς δήμου στο σημείο βρίσκεται ο κ. Δημήτρης Μαβίδης.

Η διαμαρτυρία είναι ειρηνική και συνεχίζεται σε ήρεμο κλίμα, ενώ διακριτική και από απόσταση είναι η παρουσία της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι από το Υπουργείο Παιδείας έχει διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ η μητέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση εναντίον ενός εκ των τριών εκπαιδευτικών. Ο πατέρας του μαθητή επιτέθηκε στους δασκάλους υποστηρίζοντας ότι επέστρεψε σπίτι μετά το σχολείο έχοντας αμυχή στο πρόσωπό του.

Μια αμυχή, γρατζουνιά δηλαδή, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου των Δασκάλων κ. Παπαποστόλου, μπορεί απλά να οφείλεται από παιχνίδι των παιδιών στα διαλλείματα.

Να σημειωθεί πως γονέας που επιτέθηκε στους εκπαιδευτικούς αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου, καθώς μετά το περιστατικό… έγινε άφαντος.

Τα αιτήματα των γονέων

Οι διαμαρτυρόμενοι γονείς σε υπόμνημα που κατέθεσαν αναφέρουν τα εξής:

Στις 11/05/2022 στο 11ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας έλαβε χώρα ένα τραγικόό περιστατικό. Ένας γονέας εισέβαλε στο χώρο του σχολείου στη μεσημεριανή βάρδια, μπροστά σε παιδιά, εν ώρα λειτουργίας του ολοήμερου, επιτέθηκε σε τρεις εκπαιδευτικούς, τους ξυλοκότιησε και ένας απο αυτούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Το γεγονός αυτό επηρέασε αρνητικά τη σχολική μονάδα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να λειτουργούν κάτω από έντονο αίσθημα φόβου και ανασφάλειας. Οι γονείς συμμερίζονται τα αισθήματα μαθητών και δασκάλων και σε μια προσπάθεια συμπαράστασης επιδιώκουν να αναδείξουν τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο μας.

Ζητάμε λοιπόν :

  • Υποχρεωτική φύλαξη του σχολείου όλο το 24ωρο, διότι δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα και καταστροφές.

Μείωση της μεγάλης διασποράς των μαθητών της Ν. Σμύρνης και παρέμβαση της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης για ενίσχυση των σχολικών μονάδων και αποφυγή των μεταγραφών σε άλλα σχολεία.

  • Ο Δήμος Λαρισαίων και η Αστυνομική αρχή θα πρέπει να παρέμβουν για να μειωθεί η συνεχόμενη βία που εκδηλώνεται στο σχολείο μας (είναι η 5η επίθεση κατά εκπαιδευτικού σε μικρό χρονικό διάστημα).

Η σταδιακή λυση αυτών των προβλημάτων θα φέρει την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας. Η επόμενη μέρα όμως του τραγικού αυτού συμβάντος έχει διαταράξει τους ρόλους μέσα στο σχολείο και έχει γεμίσει τους γονείς με ανασφάλεια και επιφύλαξη.

“Θέλουμε 24ωρη φύλαξη στο σχολέιο” αναφέρει σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Ιωάννα Μόκκα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Κων. Κούυμας”, κ. Δημλητρης Παπαποστόλου σημείωσε πως: “Θέλουμε τους γονείς αρωγούς κι συμμάχους στην εκπαιδευτική διαδικασία για ένα καλύτερο σχολέιο, να καταλάβουν πως δεν είναι αντίπαλοί μας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω