Το παράδειγμα της Λιθουανίας θέτει ουσιαστικά ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αχιλλέας Γραβάνης με στόχο να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας.

Όπως εξηγεί ο κ. Γραβάνης, θα μπορούσε το εμβόλιο της AstraZeneca που έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από μερίδα των πολιτών, να γίνει διαθέσιμο σ’ εκείνους που θέλουν να το κάνουν, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Σε ανάρτησή του ο Λαρισαίος ακαδημαϊκός γράφει συγκεκριμένα τα εξής: “Η πανδημια θα ελεγχθεί με τον εμβολιασμό. Τα εμβόλια AstraZeneca που κάποιοι συμπολίτες μας αποφεύγουν να τα κάνουν ας διατεθούν σε αυτούς που τα επιλέγουν. Ας υπάρξει στη ιστοσελίδα των εμβολίων ειδική πρόσβαση σε άνδρες, σε γυναίκες άνω των 55 και σε αιτούντες άνευ ορίων ηλικίας με σύμφωνη γνωμάτευση γιατρού που γνωρίζει το ιστορικό τους.

Οι σπανιότατες θρομβώσεις (4-6 ανά εκατομμύριο) αφορούν στην μεγάλη πλειοψηφία τους σε γυναίκες 25-55 ετών. Οι άλλες ηλικίες έχουν συχνότητα ίσως και μικρότερη από 1 περίπτωση ανά 10.000.000 εμβολιασμένους. Μέλη της οικογένειας μου και στενοί μου φίλοι εμβολιάστηκαν πρόσφατα με το εμβόλιο της AstraZeneca.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω