«Πρέπει να απασφαλίσουμε τη νάρκη της απλής αναλογικής. Η χώρα δεν έχει το περιθώριο αυτή τη στιγμή να μπει σε περιπέτειες και σε ακυβερνησία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την απλή αναλογική αφού φρόντισε ο ίδιος να κερδίσει δύο εκλογές με ενισχυμένη αναλογική…» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ στη Λάρισα, το βράδυ της Παρασκευής.

«Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη ημέρα. Η δεύτερη θα κάνει ισχυρότερη αυτή την επιλογή… Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, αλλά εθνική αναγκαιότητα…» πρόσθεσε, ζητώντας «δεύτερη εντολή στην προκοπή» από τους πολίτες, υποσχόμενος πως ο στόχος της δεύτερης θητείας “θα είναι οι καλύτεροι μισθοί”.

Δείτε την είσοδο του κ. Μητσοτάκη στο κλειστό του Αλκαζάρ:

«Εάν κάνουμε τέτοια συγκέντρωση χωρίς καν να έχουν προκηρυχθεί εκλογές, σκεφτείτε τι θα γίνει στην προεκλογική περίοδο» είπε στην αρχή της ομιλίας του στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό που είχε πάρει «φωτιά» από τα συνθήματα και τις κόρνες των νεολαίων, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε στις εκλογές της άνοιξης» με το σύνθημα να είναι «δεύτερη εντολή στην προκοπή».

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μας δίδαξαν πολλά, ότι ο τόπος έχει ανάγκη από στιβαρό τιμόνι, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης μπροστά σε πλήθος υπουργών, κομματικών και αυτοδιοικητικών στελεχών, υπενθυμίζοντας πως «ποτέ καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τόσες δυσκολίες και τόσες κρίσεις, όσες η κυβέρνηση της Ν.Δ.»

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις φοροελαφρύσεις που επήλθαν επί της διακυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά και τις ενισχύσεις σε αδυνάμους και συνταξιούχους, αλλά και στην τρίτη κατά σειρά του κατώτατου μισθού την 1η Απριλίου.

Σταχυολογώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων πως:

Είμαστε μία κυβέρνηση που προχωρά ίσως και με αστοχίες αλλά ποτέ δε θα γίνουμε μία άστοχη κυβέρνηση.

Μπορεί στις εκλογές κομματικός αντίπαλος να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο πραγματικός μας αντίπαλος είναι ο κακός μας εαυτός. Έχουμε βάλει τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά.

Η πολιτεία διέθεσε 43,5 δις για να μείνουν όρθιες οι επιχειρήσεις κατά την περίοδο της πανδημίας.

Διατέθηκαν 13 δις ως ανάχωμα στην εισαγόμενη ακρίβεια από την ενεργειακή κρίση με στοχευμένα και αποτελεσματικά μέτρα. Οι αρχικοί φόβοι για το δύσκολο χειμώνα δεν επιβεβαιώθηκαν.

Το καλάθι του νοικοκυριού που χλεύαζαν οι αντίπαλοί μας σταθεροποίησε τις τιμές σε 100 βασικά προϊόντα.

Φορολογήσαμε τα δύο διυλιστήρια της χώρας για να στηρίξουμε 8 εκ. συμπολίτες μας. Γι’ αυτό η Ν.Δ. είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας.

Αν τα αθροίσετε όλα αυτά θα φθάσουμε στο ποσό των 58 δις ευρώ που διέθεσε αυτή η κυβέρνηση για να στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία. Αυτό είναι δημόσιος πλούτος που επιστράφηκε στους πολίτες και ειδικά στους πιο ευάλωτους. Αυτό έγινε χάρη σε μία συνετή πολιτική.

Η Ελλάδα σήμερα εμφανίζει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη και την πιο ραγδαία πτώση της ανεργίας.

Ο νέος πλούτος δημιουργήθηκε από το προϊόν της ανάπτυξης για να μπορούμε να στηρίξουμε κοινωνικές πολιτικές.

Μέσα στην πανδημία διπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία. Στη Θεσσαλία προστέθηκαν 542 νέοι γιατροί και νοσηλευτές. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια δημιουργούμε νέο κτήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Για πρώτη φορά εδώ και 12 χρόνια έγιναν 25.000 νέες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Αναστήλωση της διεθνούς θέσης της χώρας, από σχεδόν λαθρεπιβάτης στην Ευρωπαϊκή αμαξοστοιχία, η Ελλάδα ταξιδεύει πλέον στο πρώτο βαγόνι.

Σας είχαμε πει ότι θα μειώσουμε τους φόρους για τους αγρότες, μειώσαμε τους φόρους και για τους αγρότες. Δώσαμε σχεδόν 200 εκ. ευρώ αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ απέναντι στις φυσικές καταστροφές.

Δίνουμε επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης.

Η συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι κάτι παραπάνω από άριστη. Ισχύει και για τους Δήμους που ποτέ άλλοτε δεν είχαν τόσα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Θα αγωνιστούμε για να εντάξουμε τον Όλυμπο στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και σύντομα θα παρουσιάσουμε ένα πλήρες σχέδιο αξιοποίησης.

Αναπτυξιακό σχέδιο 570 έργων προϋπολογισμού 4,5 δις ευρώ, για τη Θεσσαλία στα επόμενα χρόνια.

Για την εκκρεμότητα του δρόμου Λάρισα – Φάρσαλα σας είπαμε ότι ωριμάζουμε τις μελέτες και όταν είμαστε έτοιμοι να σας πούμε πώς θα το χρηματοδοτήσουμε θα σας ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες. Σήμερα αυτό που μπορεί να σας πω είναι ότι ο δρόμος σίγουρα θα γίνει.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού στο κλειστό του Αλκαζάρ:

ΕΜΕΙΣ ΗΡΘΑΜΕ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο κ. Μητσοτάκης ονομάτισε εκτενώς όλες τις αποφάσεις για την αμυντική θωράκιση της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όλα αυτά είναι η άλλη όψη της επενδυτικής μας διπλωματίας. Τα εθνικά χωρικά ύδατα έχουν ήδη επεκταθεί στα 12 μίλα στο Ιόνιο και ναι αυτή η κυβέρνηση μετά από μία δεκαετία αδράνειας ξεκίνησε τις έρευνες για υδρογονάνθρακες νοτιοδυτικά της Κρήτης. Η Ελλάδα και η Λάρισα μεταβάλλεται ταχύτατα σε αμυντικό κόμβο του δυτικού κόσμου».

Ζήτησε ένα θερμό χειροκρότημα για τους διασώστες που έσπευσαν πρώτοι στα συντρίμμια που προκάλεσε ο σεισμός στην Τουρκία. «Γι’ αυτούς, είπε στη συνέχεια,  που επί μήνες τώρα μας έλεγαν ότι θα έρθουν νύχτα, τους απαντήσαμε ότι εμείς ήρθαμε νύχτα για να σας βοηθήσουμε. Παραμένουμε όμως απέναντι σε κάθε απειλή της απρόβλεπτης ηγεσίας της. Μπορούμε με γνώμονα το διεθνές δίκαιο να λύσουμε τις διαφορές με την Τουρκία, ξέρουμε επίσης πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές είναι αδιαπραγμάτευτες για τη χώρα μας».

«ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΠΑΠΠΑΣ»

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «επί τέσσερα χρόνια λένε όχι σε όλα και ναι σε τίποτε… Έχουν γίνει επαγγελματίες διαδηλωτές… Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιόρθωτος». Για την σημερινή καταδίκη του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππά, σχολίασε δηκτικά απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα και χρησιμοποιώντας πρότερη δική του δήλωση, πως «ναι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας και καταδίκασαν τον συνεργάτη του… Ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμη είναι πώς κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα για να τον κρατά στα ψηφοδέλτια.»

Δείτε το φωτορεπορτάζ του onlarissa.gr από την πρωθυπουργική ομιλία:

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / Νικόλας Σελητσιανιώτης – Φωτό και βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω