Την αξία της επέκτασης των νέων τεχνολογιών στην γεωργία, αλλά και την αναγκαιότητα της εφαρμογής τους στο πεδίο, τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την ημερίδα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας, που διοργάνωσε η FarmB στον χώρο του πάρκου καινοτομίας Joist στη Λάρισα. Ο Θεσσαλός πολιτικός, νωρίτερα, καλωσόρισε μαζί με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας (iBO) και ιδρυτή της FarmB κ. Διονύση Μπόχτη, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονύση Σταμενίτη.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην έναρξη της ημερίδας απο τον δ/ντη της FarmB κ. Ηλία Πλατύ συνεχάρη «τους διοργανωτές, την FarmB για την ενδιαφέρουσα ημερίδα, γι αυτήν την πρωτοβουλία που δίνει την ευκαιρία να διαχυθεί η γνώση και η αξία του ψηφιακού μετασχηματισμού της γεωργίας, της ευφυούς γεωργίας, της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στον πρωτογενή τομέα».

Με αφορμή την εισαγωγή του κ. Μπόχτη, ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «θα μπορούσα να πλειοδοτήσω και να πω ότι πράγματι δεν πρέπει να επενδύουμε μόνο στον τουρισμό. Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος, έχει τη δυνατότητα του τουρισμού για όλο τον χρόνο. Άλλα ο τουρισμός επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες εξωγενείς, όπως η πανδημία που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, τα lockdown, τα γεωπολιτικά. Ο τουρισμός, λοιπόν, δεν πρέπει να είναι “μονοκαλλιέργεια” στην οικονομία μας. Θα πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στον πρωτογενή τομέα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών.

Οι κρίσεις που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια -και δεν ήταν λίγες- η υγειονομική κρίση αρχικά, η ενεργειακή κρίση και κυρίως η κλιματική κρίση, επιβάλλουν την πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, επιβάλλουν την αξιοποίηση της ευφυούς γεωργίας στο πεδίο. Γι αυτό και λέω ότι έχει αξία να διαχυθεί αυτή η γνώση και τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Χάρηκα γιατί είδα ότι στα προγράμματα, στα σχέδια βελτίωσης, η πολιτεία έχει εντάξει ως επιλέξιμες δαπάνες την αξιοποίηση όλων αυτών των νέων τεχνολογιών. Ο υφυπουργός που βρίσκεται μαζί μας έχει αποδείξει ότι είναι από αυτούς που ακούνε, δεν μιλά απλά, ακούει και όταν μιλά έχει αποδείξει, ότι όπως είπε ο πρωθυπουργός “βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό”. Ελπίζω να είναι πάντα έτσι. Συγχαρητήρια και πάλι για την εκδήλωση».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω