Για την υποβάθμιση που επέφερε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. στους χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους κλάδου ΤΕ Μηχανικών, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Η μετονομασία των Υπαλλήλων ΤΕ “Μηχανικών” σε ΤΕ “Τεχνολογικών Εφαρμογών”, αποτελεί αιφνίδια άδικη υποβάθμιση ενός ολοκλήρου κλάδου εργαζομένων, καθοριστικής προσφοράς και σημασίας για τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συντελέστηκε μάλιστα με το διαβόητο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, δηλαδή με το νέο “Προσοντολόγιο – Κλαδολόγιο” στο Δημόσιο Τομέα, με το οποίο επίσης ο κ. Μητσοτάκης έθεσε στο στόχαστρο και τον καλλιτεχνικό κόσμο της Χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ, στα Γραφεία μας στη Βουλή, συνάντησε την Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων) παρουσία του Γραμματέα της Κ.Π.Ε. Ανδρέα Σπυρόπουλου και κλιμακίου της Κοινοβουλευτικής μας ομάδας, καθώς και επιστημονικών συνεργατών μας. Συνταχθήκαμε με το αίτημα των εργαζομένων και ξεκαθαρίσαμε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ανακληθεί η σχετική ρύθμιση της μετονομασίας από το Π.Δ. Καταθέτουμε άμεσα Ερώτηση στη Βουλή, για να δώσει η Κυβέρνηση όλες τις αναγκαίες απαντήσεις.

Είναι απαραίτητο να δρομολογηθούν ρεαλιστικές λύσεις, για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του κλάδου, προφανώς χωρίς τον παραμικρό παραγκωνισμό οιουδήποτε άλλου κλάδου Υπαλλήλων και πάντοτε μέσω διαβούλευσης με τους συναρμόδιους εκπροσώπους εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. και η Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. πραγματοποιούν απεργία – αποχή στις Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, επαρκή στελέχωση των Υ.ΔΟΜ. με το αναγκαίο προσωπικό και άμεσα νέες προσλήψεις Μηχανικών.

Υπενθυμίζω ότι τον Μάρτιο είχα καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση, κατά τη συζήτηση της οποίας στην Ολομέλεια, είχα επισημάνει στον Υπουργό Εσωτερικών ότι οι Υ.ΔΟΜ. βρίσκονται “στον αέρα” και οι εργαζόμενοι έχουν υπερβεί τα όρια της αντοχής τους.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχουμε επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προγραμματικών θέσεων, για τη θωράκιση και “αναγέννηση” της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με Διαφάνεια και Αξιοκρατία, ώστε να αποτελέσει, επιτέλους, παρελθόν η απαξίωση των Δημόσιων και Δημοτικών Υπαλλήλων από τη Ν.Δ., η αναβίωση της γαλάζιας πελατοκρατίας και αδιαφάνειας, αλλά και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος με την ιλιγγιώδη γιγάντωση των απευθείας αναθέσεων».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω