Μοιράσου το αρθρο!

Σε δήλωσή του αναφορικά με τις «εργασίες ευπρεπισμού» στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Συμμαχία για το Βόλο» Νίκος Παπαπέτρου, τόνισε:

 

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2023 βρέθηκα στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου για να καταγράψω αυτό που καταγγείλανε εκατοντάδες πολίτες, ότι η κατάσταση με τα χόρτα είχε γίνει ανυπόφορη.

Την ίδια μέρα ο “δήμαρχος των έργων” είχε στήσει καραούλι στο ξενοδοχείο που κατέλυσε ο κύριος Πρωθυπουργός για να του παραδώσει ένα τεφτέρι με κύριο αίτημα την επίσπευση των διαδικασιών για την παραχώρηση του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου στον Δήμο Βόλου διότι, όπως υποστήριξε «δεν μπορεί να μπει κανείς εκεί» κατά συνέπεια δεν μπορεί να καθαρίσει το πάρκο.

Μία ημέρα μετά, την Παρασκευή 12 Μαρτίου, φαίνεται η γάγγραινα της γραφειοκρατίας εξέλιπε, η αναρμοδιότητα λύθηκε και συνεργεία του Δήμου πραγματοποίησαν βασικές εργασίες καθαρισμού.

Ο κ. Δήμαρχος μας πληροφόρησε ότι: «υπάρχει μια σκοπιμότητα που το έχουμε αφήσει (σ.σ. το πάρκο), αφού είμαστε πάνω από όλα τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας (σ.σ. μάλλον δε περιλαμβάνουν το πάρκο). Γιατί πραγματικά ήθελα να δουν πως λειτουργεί το κράτος στην πραγματικότητα».

Πληροφορούμε τους συμπολίτες μας ότι όταν αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου τα αιτήματα μας προς τον πρωθυπουργό δεν θα είναι το προφορικό «οκ» για να κόψουμε τα χόρτα στη βιτρίνα της πόλης μας, την παραλία, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη γειτονιά.

Επιπλέον δε σκοπεύουμε να παιδαγωγούμε τους υπουργούς επιδεικνύοντας την εγκατάλειψη, ούτε θα χρησιμοποιούμε αυτονόητες ενέργειες όπως ο καθαρισμός ενός πάρκου για προεκλογικά επικοινωνιακά σόου.

Ας είμαστε ειλικρινείς: το αίτημα του Δήμου για την οριστική παραχώρηση του πάρκου σε αυτόν είναι ορθό και το στηρίζουμε. Η κατάσταση που είχε φτάσει ο χώρος αυτός δεν οφείλεται στη γραφειοκρατία, ούτε στο θόλο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οφείλεται στο ότι ο δήμος αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί του μόνο τώρα που καλοκαιριάζει και οι επισκέπτες του πάρκου πολλαπλασιάζονται. Η κατάλληλη παροιμία για τη περίπτωση είναι πως ασχολούνται μόνο “με όσα βλέπει η πεθερά”.

 

 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της επίσκεψης εδώ.

 

 

Περισσότερα Εδω