Ο Νίκος Μουμτζής ήταν από τους τυχερούς που επέζησαν από την τραγωδία στα Τέμπη. Ο νεαρός, δεκαπέντε λεπτά πριν από το δυστύχημα, είχε πάει στο κυλικείο για να πάρει κάτι να φάει, ωστόσο αντίκρισε πολύ κόσμο και επέστρεψε στο έβδομο βαγόνι. Όπως εξομολογήθηκε, ήταν η τελευταία φορά που μπήκε στο τρένο.

Μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» και στους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, ο νεαρός δήλωσε: «Μου έχει περάσει από το μυαλό τι θα γινόταν αν έβρισκα θέση να κάτσω τότε… Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν μπορώ να χαρώ καθόλου, όταν ξέρω ότι κάποιος δίπλα μου δεν υπάρχει πια».

«Προσπαθούσα να καταλάβω τι είχε γίνει μετά τη σύγκρουση. Δεν ήξερα το μέγεθος της καταστροφής. Εμείς όταν βγήκαμε σώοι και αβλαβείς από το βαγόνι, αντικρίσαμε μία φωτιά και καπνούς, μία χαοτική εικόνα. Δεν μπορώ να κοιμηθώ με άνεση γιατί έρχονται όλες αυτές οι στιγμές στο μυαλό μου. Ειδικά όλο αυτό το σκηνικό με το κυλικείο, μπορεί να είδα αυτά τα πρόσωπα των παιδιών που έφυγαν και τώρα μπορεί να μην τα θυμάμαι».

Περισσότερα Εδω