Νέα πλάνα δείχνουν τις πρώτες αντιδράσεις του Χο Βαν Λανγκ, του «πραγματικού Ταρζάν» όταν αντίκρυσε για πρώτη φορά τον πολιτισμό, αφού επιβίωσε στη ζούγκλα στο Βιετνάμ, για τέσσερις δεκαετίες.

Ο Χο Βαν Λανγκ πέθανε σε ηλικία 52 ετών τον Σεπτέμβριο, μετά την επανένταξή του στην κοινωνία, αφού επέζησε 41 χρόνια στη ζούγκλα με τον πατέρα του, ο οποίος διέφυγε το 1972, καθώς η μισή οικογένειά τους σκοτώθηκε από τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ.

Πατέρας και γιός ήρθαν ξανά σε επαφή με τον πολιτισμό το 2013, όταν μπήκαν σε ένα χωριό και αναζήτησαν ιατρική βοήθεια για τον πατέρα του Λανγκ, Χο Βαν Ταν. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, πίστευαν ότι ο πόλεμος του Βιετνάμ συνεχίζεται.

Μετά το 2013, ο Λανγκ άρχισε να ζει έναν σχετικά σύγχρονο τρόπο ζωής, αλλά ορισμένοι φίλοι και παρατηρητές πιστεύουν ότι το άγχος και η κακή διατροφή του «πολιτισμένου» κόσμου έβλαψαν την υγεία του.

Τώρα, νέα, σπάνια πλάνα δείχνουν τις πρώτες αντιδράσεις του σοκαρισμένου Λανγκ όταν αντίκρυσε τον ωκεανό και όταν πέταξε με αεροπλάνο. Το βίντεο αυτό, το μοιράστηκε ο φίλος του και κινηματογραφιστής Αλβάρο Τσερέζο.

Σε μεταγενέστερα πλάνα, ακτινοβολεί από χαρά καθώς περπατά κατά μήκος μιας παραλίας και παρακολουθεί τα κύματα του ωκεανού, δείχνοντας την έκπληξή του, καθώς πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο νερό.

Ο Λανγκ είχε ζήσει μια αξιοσημείωτη ζωή και είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο – ωστόσο ο Αλβάρο Τσερέζο, ένας εξερευνητής που επέστρεψε στη ζούγκλα με τον Λανγκ για να ζήσουν εκεί για μια εβδομάδα μαζί, πιστεύει ότι η ανακάλυψη της «σύγχρονης ζωής» είχε πιθανώς μοιραίες συνέπειες για τον «πραγματικό Ταρζάν».

«Είμαι τόσο λυπημένος που έφυγε, αλλά για μένα ο θάνατός του είναι και απελευθέρωση, επειδή ξέρω ότι υπέφερε τους τελευταίους μήνες. Ήταν ένας όμορφος άνθρωπος, δεν θα μπορέσω να τον ξεχάσω, θα μου λείπει καθημερινά. Αλλά δεν μου άρεσε να τον βλέπω να ζει στον πολιτισμό. Πάντα ανησυχούσα ότι αυτός και το σώμα του δεν θα μπορούσαν να αντέξουν μια τόσο δραστική αλλαγή. Είχε περάσει όλη του τη ζωή ζώντας στη ζούγκλα και στη συνέχεια ήρθε να ζήσει στον πολιτισμένο κόσμο, όπου άρχισε να τρώει επεξεργασμένα τρόφιμα και μερικές φορές να πίνει ακόμη και αλκοόλ», δήλωσε ο Τσερέζο.

Ο Τσερέζο γνώρισε τον Λανγκ δύο χρόνια αργότερα μέσω της συνεργασίας του με την Docastaway – μια οργάνωση που βοηθά ανθρώπους που θέλουν να ξεφύγουν από τον πολιτισμό και να περάσουν μερικές ημέρες ή εβδομάδες εντελώς μόνοι τους σε ένα έρημο νησί.

Κατά τη διάρκεια της φιλίας τους, κατέγραψε στην κάμερα μερικές από τις πιο ευάλωτες, συναισθηματικές και όμορφες στιγμές του Λανγκ, τόσο από τη ζωή του στη ζούγκλα, όσο και από την προσαρμογή του στην πολιτισμένη ζωή και την επιστροφής του στην άγρια ​​φύση.

«Δύο χρόνια αφότου επέστρεψε στον πολιτισμό, πήγα να αναζητήσω τον Λανγκ στο χωριό του για να μου μάθει κάποιες νέες τεχνικές επιβίωσης που θα μπορούσα να εφαρμόσω στα έρημα νησιά. Πάντα λέω ότι οι καλύτεροι δάσκαλοι επιβίωσης βρίσκονται στις φυλές», είπε ο σκηνοθέτης.

Η ιστορία του Λανγκ δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα φέτος, καθώς προέκυψε ότι το δίδυμο πατέρα-γιου ζούσε για δεκαετίες στην περιοχή που σήμερα είναι γνωστή ως Tra Bong District, πριν βρεθούν από ντόπιους που έψαχναν για καυσόξυλα.

Οι αρχές λένε ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του Λανγκ, ο Χο Βαν Τρι, ενθάρρυνε τον αδελφό του και τον πατέρα του, να επιστρέψουν στον πολιτισμό όταν η υγεία του Θαν, άρχισε να επιδεινώνεται το 2013. Ο πατέρας πέθανε τελικά από άγνωστη αιτία το 2017. Ο ηλικιωμένος ζούσε κάποτε μια φυσιολογική ζωή με την οικογένειά του στο χωριουδάκι Tra Kem πριν από τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Πατέρας και γιος επιβίωσαν συλλέγοντας φρούτα και μανιόκα και φυτεύοντας καλαμπόκι. Φορούσαν ρούχα φτιαγμένα από φλοιό δέντρου και ζούσαν σε μια καλύβα από ξύλο που ήταν υψωμένη πέντε μέτρα πάνω από το έδαφος. Όταν οι τροφοσυλλέκτες είδαν από μακριά τους δύο «άνδρες της ζούγκλας» να συμπεριφέρονται ασυνήθιστα, ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές. Οι αξιωματούχοι συγκρότησαν μια ομάδα για τον εντοπισμό τους και τους βρήκαν τον Αύγουστο του 2013 μετά από πέντε ώρες έρευνας. Ο πατέρας μιλούσε λίγο τη γλώσσα της μειονότητας Cor, αλλά ο γιος ήξερε μόνο μερικές λέξεις.

Στη συνέχεια, υποβλήθηκαν στη συνέχεια σε ιατρικές εξετάσεις ως πρώτο βήμα για την επανένταξή τους στην κοινωνία. Ο Λανγκ επέστρεψε στο πρώην σπίτι του τον Ιούλιο του 2016.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

 

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω