Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση δύο κύκλων εκμάθησης Η/Υ για άτομα 3ης ηλικίας (συνολικά 6 τμήματα), ξεκίνησαν το Δεκέμβριο δύο ακόμη κύκλοι με 6 συνολικά τμήματα, ενώ προγραμματίζεται και επόμενος κύκλος το Φεβρουάριο.

Το πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται από το “Πανεπιστήμιο των Πολιτών” του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του Δήμου, στοχεύει στην ενδυνάμωση με νέες δεξιότητες και στήριξη των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Συμμετέχουν 200 συμπολίτες μας ενώ συνεχίζεται η διαδικασία συμμετοχής των ενδιαφερομένων.

Η Λάρισα κάνοντας πράξη την “Πόλη που Μαθαίνει”, δημιουργεί δίκτυα και συνεργασίες και δια-μορφώνει προγράμματα για την πόλη και τους δημότες της, που στοχεύουν στην κάλυψη των ανα-γκών και των ενδιαφερόντων τους.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε βασικές λειτουργίες Η/Υ, διαχείριση φακέλων και αρχείων, επεξεργασία κειμένου, περιήγηση στο Internet κ.α. Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το Τμήμα Δια βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τα στελέχη των ΚΑΠΗ. Την ομάδα των εκπαιδευτών α-ποτελούν οι κ.κ. Παναγιώτης Βιττωράτος, Γιάννης Χουϊνάβας & Κωνσταντίνα Γαρυφαλλοπούλου με τον συντονισμό του κ. Δημήτρη Λιόβα, επιστημονικού υπεύθυνου του Πανεπιστημίου των Πο-λιτών στην θεματική ενότητα “Νέες Τεχνολογίες-Επιστήμες”. Τα μαθήματα υλοποιούνται στις α-νακαινισμένες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών-Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση είτε ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1pSCjAyU7Wg52HVmEtt66n1X1JP7bG6aNR071nTZ4K8I/edit

είτε δια ζώσης στο Τμήμα Δια Βίου Μάθησης και ώρες 08:00 – 14:00: Τηλ.: 2410680249, 2410680250

Ταχ. Διεύθυνση: Ρούσβελτ & Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος Email: learning-city@larissa.gov.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω