Νέα στοιχεία στο φως για τις μαϊμού» δηλώσεις νόσησης στον Βόλο. Οι δύο υγειονομικοί που ελέγχονται παρέχουν  τις υπηρεσίες τους στο παρασκευαστήριο και το ακτινοδιαγωνστικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Βόλου και όχι στη νοσηλευτική υπηρεσία, όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες.Επίσης φέρεται να έκαναν τα μοριακά τεστ που θεωρήθηκαν «ύποπτα» στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η έρευνα του υπουργείου Υγείας για τις δηλώσεις νόσησης επικεντρώνεται στη γνησιότητα των πιστοποιητικών που προσκόμισαν στην υπηρεσία, προκειμένου να γλιτώσουν την αναστολή εργασίας, χωρίς να εμβολιαστούν και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε περίπτωση που όλα τα στοιχεία που διασταυρωθούν δείξουν ότι τα πιστοποιητικά νόσησης είναι «μαϊμού», το θέμα θα πάρει διαστάσεις, καθώς εκτός από ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, θα υποστούν και χρηματικές κυρώσεις, όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε πρόσφατα για να μπει «φρένο» στην πανδημία με τους εικονικούς εμβολιασμούς υγειονομικών.

Τον έλεγχο που είναι σε εξέλιξη διενεργούν στελέχη του υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ενώ εκτιμάται ότι ενήμερη είναι και η 5η ΥΠΕ.

Οι δύο υγειονομικοί φέρεται να μην ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Τελευταία στιγμή, λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος της υποχρεωτικότητας, εμφάνισαν βεβαιώσεις ότι μετά από μοριακό έλεγχο, που έκαναν για τον κορονοϊό, βρέθηκαν «θετικές». Με το πιστοποιητικό νόσησης ανά χείρας αξίωσαν την παραμονή τους στην εργασία.

Τα πιστοποιητικά που παρουσίασαν κίνησαν υποψίες. Πρώτον, οι δύο υγειονομικοί μπορούσαν να κάνουν τον μοριακό έλεγχο στη δομή που εργάζονται, αλλά δεν το έπραξαν προφανώς για να μην αποκαλυφτεί ότι επιχειρούν να αποφύγουν τον εμβολιασμό μέσω εικονικής… νόσησης.

Δεύτερον, διότι όταν τους ζητήθηκε να κάνουν επανέλεγχο, το τεστ ήταν «αρνητικό» μολονότι δεν είχε περάσει παρά μόνο μία εβδομάδα από την ημέρα που χαρακτηρίστηκαν «θετικές».

 

Περισσότερα Εδω