Οι καταγγελίες σε βάρος πρώην στελεχών της “Κιβωτού του Κόσμου” αλλά και νυν στελεχών λαμβάνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας. Ο ένας μετά τον άλλον, πρώην τρόφιμοι αλλά και παιδιά που φιλοξενούνται ακόμη και τώρα στις δομές καταγγέλλουν “τα βασανιστήρια”, όπως περιγράφουν, που είχαν υποστεί άτομα μέσα στις δομές.

Μία νέα καταγγελία λοιπόν βλέπει το “φως” της δημοσιότητας μέσω της ΕΡΤ. Πρόκειται για έναν πρώην τρόφιμο ο οποίος έχει μείνει για αρκετά χρόνια στις δομές της “Κιβωτού του Κόσμου” μαζί με τον αδερφό του και όπως καταγγέλλει είχε υποστεί ακόμα και το βασανιστήριο της απομόνωσης. Κάθε φορά που δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις των παιδαγωγών, η τιμωρία του ήταν η απομόνωση. Έχει μείνει για τρεις εβδομάδες με ένα πιάτο φαΐ, με μία καρέκλα και με ένα καναπέ κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο, επειδή είχε τσακωθεί με κάποιον από τους παιδαγωγούς.

Προσωπικές εμπειρίες που έχω ζήσει είναι η απομόνωση. Έχω μπει δυο, τρεις φορές στην απομόνωση με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τις τρεις εβδομάδες, σε ένα δωμάτιο με μια καρέκλα κι ένα τραπεζάκι, μακριά από τα παιδιά. Έβγαινες μόνο για εργασία και ύστερα ξανά στο δωμάτιό σου, όπου σου έφεραν το φαγητό. Ήσουν κλειδωμένος εκεί μέσα σαν τιμωρία, ανάλογα τη συμπεριφορά σου” τόνισε ο νεαρός.

Είχα καταλάβει ότι ήταν πιο κοντά (με κάποιους). Έπαιρνε και τον αδερφό μου. Έπαιρνε δύο συγκεκριμένα παιδιά που τους είχε δίπλα του. Το 19χρονο παιδί το έπαιρνε από παράρτημα σε παράρτημα. Ο αδελφός μου έχει μείνει από απουσίες γι αυτό το λόγο, επειδή κατέβαινε συχνά από την Καλαμάτα στην Αθήνα. Τον (19χρονο) τον είχε μαζί του καθημερινά, του ζήταγε ο πατέρας να του βγάζει τα παπούτσια, να τον περιποιείται. Ο αδερφός μου δεν μου είπε κάτι, λογικό είναι. Φοβάται νομίζω. Μια φορά έχω μιλήσει στο τηλέφωνο από τότε που έχω φύγει και άλλη μια φορά είχα πάει να πάρω κάτι χαρτιά από δικηγόρο και τον είχα δει τον αδερφό μου κατά τύχη. Όταν του είπαν να έρθει να μιλήσουμε ήταν φοβισμένο το παιδί. Πρώτη φορά τον είχα δει έτσι” κατέληξε ο πρώην τρόφιμος της “Κιβωτού”.

Διαβάστε ακόμα:

Κιβωτός του Κόσμου: Σαρωτικοί έλεγχοι και νέες αποκαλύψεις – Τι κατέθεσαν πρώην εργαζόμενοι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω