Τροποποιήσεις στην καθημερινότητα και των Λαρισαίων φέρνουν οι απογευματινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης που «χαλαρώνουν» εν μέρει την κατάσταση σε ότι αφορά την αγορά αλλά και τις μετακινήσεις.

Αν και υπάρχει μία επιφυλακτικότητα από τους τοπικούς φορείς που αναμένουν αύριο περισσότερες λεπτομέρειες από την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση ή τη διεύθυνση Εμπορίου, εκτιμάται πως σε ότι αφορά τη Λάρισα, οι επικείμενες σημαντικές αλλαγές είναι δύο:

Πρώτον σε ότι αφορά την αγορά, πέραν του υφιστάμενου click away ή click inside, θα επιτρέπονται και πελάτες εντός του καταστήματος, με όριο τον ένα πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα και ανώτατο όριο πελατών ανά κατάστημα ανεξαρτήτως τετραγωνικών τους 20. Οι συγκεκριμένες μετακινήσεις θα γίνονται με γραπτό μήνυμα με χρήση ενός κωδικού άπαξ για 3 ώρες.

Δεύτερον, σε ότι αφορά τις μετακινήσεις, τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός του νομού, δηλαδή π.χ. από το δήμο Λάρισας στο δήμο Αγιάς. Δεν θα επιτρέπονται όμως οι μετακινήσεις εκτός νομού π.χ. από Λάρισα προς Πλαταμώνα που είναι νομός Πιερίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω