«Έχουμε μπροστά μας την πρόκληση της νέας ΚΑΠ, η οποία, με 19,3 δις ευρώ, έρχεται να στηρίξει την προσπάθειά μας για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ανάδειξή του σε βασικό πρωταγωνιστή της εθνικής οικονομίας.

Σε συνεργασία με αγροτικούς, κτηνοτροφικούς και γεωτεχνικούς φορείς, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δράσεις και τα αναπτυξιακά σχέδια της νέας προγραμματικής περιόδου.

Ιδιαίτερα στο νομό Λάρισας, όπου μία σειρά βασικών αγροτικών προϊόντων πλήττονται από την περικοπή των συνδεδεμένων ενισχύσεων, η ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος των ανθρώπων, που πραγματικά παράγουν και προσφέρουν στην εθνική οικονομία, με αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου, είναι μονόδρομος».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν στη Νίκαια το ΥΠΑΑΤ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Κιλελέρ, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία να ενημερώσουν τον αγροτικό πληθυσμό για τα νέα δεδομένα στην αγροτική οικονομία, ζήτησε να συνεχιστεί η καμπάνια ενημέρωσης και το επόμενο διάστημα, ενώ κάλεσε τις υπηρεσίες του Υπουργείου να μελετήσουν προσεκτικά και εμπεριστατωμένα όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν, από τους τοπικούς φορείς.

Ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε στις βασικές μεταβολές, που επιφέρει η νέα ΚΑΠ, σημειώνοντας πως, “η στροφή προς μια φιλοπεριβαλλοντική κατεύθυνση, είναι πλέον πραγματικότητα, όπως πραγματικότητα είναι και οι αυστηρές ποινές από την ΕΕ, σε περίπτωση, που δεν επιτευχθούν οι δείκτες των προγραμμάτων. Όπως λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε, βαδίζουμε σε μια νέα εποχή οικολογικών σχημάτων και απαιτείται άμεση προσαρμογή, για να μην βρεθούμε μπροστά σε ψαλιδισμένες ενισχύσεις και απορρίψεις επενδυτικών σχεδίων”.

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, στη συνέχεια, εστίασε στα μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα, που λαμβάνει διαρκώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης των συνεργατικών σχημάτων, εκπαίδευσης των παραγωγών στην ευφυή γεωργία και άμεσης αντιμετώπισης των συνεπειών που προκαλεί η κλιματική κρίση.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κέλλας, τόνισε:

«Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα, η πράσινη ανάπτυξη, η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην οικονομία, η προώθηση των θησαυρών της ελληνικής γης, και κυρίως η επιλογή μας για μετάβαση από το μοντέλο της οικογενειακής εκμετάλλευσης σε αυτό της αγροτικής επιχείρησης, αποτελούν πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ, που φιλοδοξούν να αλλάξουν την αντίληψη του συνόλου της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της πρωτογενούς παραγωγής.

Ας συστρατευθούμε όλοι προς την κατεύθυνση αυτή, για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις για τη χώρα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω