Ακόμη μια επίθεση, φθάνοντας τον αριθμό σε τρεις σε λίγες μόλις ημέρες, σημειώθηκε από βίσωνα σε επισκέπτη του Εθνικού Πάρκου Yellowstone στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια επισκέπτρια στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone στην πολιτεία του Wyoming των ΗΠΑ έγινε το δεύτερο άτομο μέσα σε μόλις τρεις ημέρες που δέχτηκε επίθεση από βίσωνα. Η 71χρονη γυναίκα πλησίασε κατά λάθος το ζώο ενώ επέστρεφε στο αυτοκίνητο, κάτι που προκάλεσε την επίθεση του βίσωνα. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή του.

Πριν από τρεις ημέρες, ένας άλλος βίσωνας στο πάρκο επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν επισκέπτη, σύμφωνα με το BBC. Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που ο 34χρονος και η οικογένειά του περπατούσαν κοντά στο θερμοπίδακα Old Faithful. Οι εικόνες δείχνουν πώς ο άνδρας απομακρύνει βιαστικά το παιδί του από το μονοπάτι του βίσωνα πριν πριν αυτό του επιτεθεί και το πετάξει στον αέρα. Οι υπεύθυνοι του πάρκου δήλωσαν ότι το θύμα νοσηλεύτηκε σε κοντινό νοσοκομείο για τραύμα στο χέρι.

Μια 25χρονη γυναίκα από το Οχάιο δέχθηκε επίσης επίθεση από βίσωνα στα τέλη Μαΐου, πρώτη επίθεση φέτος. Πετάχτηκε τρία μέτρα στον αέρα αφού πλησίασε πολύ το ζώο κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας στο πάρκο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Σημειώνεται πως οι αξιωματούχοι της Yellowstone έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι βίσωνες που ζουν στο πάρκο είναι άγριοι και μπορεί να είναι επικίνδυνοι όταν τους πλησιάζουν οι άνθρωποι. Την ίδια ώρα στο Yellowstone υπάρχουν περίπου 5.000 βίσωνες!

Οι βίσωνες είναι εξαιρετικά επιθετικά ζώα, ενώ είναι τα μεγαλύτερα χερσαία θηλαστικά που ζουν στη Βόρεια Αμερική και μπορούν να ζυγίζουν έως και 900 κιλά.

Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω