“Είμαστε έτοιμοι για την υποδοχή των διασωθέντων – επιβατών και πληρώματος – του Euroferry Olympia. Έχει γίνει πολύ καλή οργάνωση και συντονισμός. Είναι σε ετοιμότητα ο ΕΟΔΥ, η Περιφέρεια, το Λιμεναρχείο, ο ΟΛΚΕ, ο δήμος, εθελοντικές ομάδες, ο Ερυθρός Σταυρός, οι πρόσκοποι” είπε στην ΕΡΤ σε απευθείας μετάδοση από το λιμάνι της Κέρκυρας, όπου αποβιβάζονται οι επιβάτες του πρώτου πλοίου με τους διασωθέντες που κατέφθασε εκεί , η Μερόπη Υδραίου, δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων.

Η δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι συνδράμουν στην περίθαλψη των επιβατών και του πληρώματος του οχηματαγωγού πλοίου «Euroferry Olympia» που καταφτάνουν στο λιμάνι της Κέρκυρας.” Ό,τι υπάρχει ανάγκη θα τους το χορηγήσουμε” διαβεβαίωσε η κα Υδραίου “στη διάθεσή τους είναι ζεστές κουβέρτες και ροφήματα, ενώ οι γιατροί του ΕΟΔΥ θα τους εξετάσουν. Υπάρχει και το ξενοδοχείο καραντίνας, για όσους από τους διασωθέντες, βρεθούν ενδεχομένως θετικοί στον κορονοϊό για να μεταφερθούν εκεί και να ακολουθήσουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλονται” ενημέρωσε.

Όσο για τους υπόλοιπους επιβάτες, όπως είπε “θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και καταλύματα που έχει αναλάβει και η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Euroferry Olympia, έως ότου βρεθεί άλλο πλοίο που θα τους μεταφέρει στα σπίτια τους. Η Ένωση Ξενοδόχων της Κέρκυρας είναι διατεθειμένη και αυτή να συνδράμει στη φιλοξενία τους”.

“Υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία όλων των τοπικών και των ιδιωτικών φορέων” διαβεβαίωσε.

 

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω