«Το ότι δούλεψε πολύ καλά το εμβόλιο και είμαστε πολύ τυχεροί που το έχουμε, αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στους επαγγελματίες υγείας Με την έκθεση που έχουμε, αν δεν είμασταν εμβολιασμένοι, θα θρηνούσαμε πολλά περισσότερα θύματα», τόνισε η Μάτα Τσικρικά, πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Σωτηρία και πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου.

«Φαίνεται ότι μέχρι τώρα, οι εμβολιασμένοι νοσούν με πολύ ηπιότερη εικόνα, δεν έχουν την ίδια εικόνα με τους ανεμβολίαστους», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών και ο αριθμός των διασωληνώσεων.

«Οι ασθενείς μας είναι νεότεροι, κατά πλειονότητα διασωληνώνοντυαι οι ανεμβολίαστοι», σημείωσε η κυρία Τσικρικά, διαμηνύοντας ότι οι συμπολίτες μας, πριν φύγουν για διακοπές, θα πρέπει να έχουν μπει σε μια διαδικασία εμβολιασμού και να έχουν πάρει τουλάχιστον την πρώτη δόση.

«Η μετάλλαξη Δ είναι αυτή που κυριαρχεί και έχει ένα ανοσολογικό προφίλ αποχής από τα εμβόλια. Πρέπει να δούμε το πώς πιθανώς θα αναθεωρήσουμε τις οδηγίες, για τη χρήση της μάσκας για παράδειγμα», επισήμανε η κυρία Τσικρικά.

Η ίδια ζήτησε από τους «γιατρούς του facebook» να αφήσουν τους κανονικούς γιατρούς να κάνουν τη δουλειά τους, καθώς έχουν «πολλά χρόνια κλινικής εμπειρίας, ευθύνη  και ενσυναίσθηση για τους ασθενείς.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω