Στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του αναφέρθηκε ο νέος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Αλμπέρτο Μπρινιόλι, μιλώντας στο PAO TV.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τον τι τον έκανε να έρθει στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό: «Η ιστορία του συλλόγου, ο σύλλογος που τόσο πολύ με ήθελε και έδειξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Οπότε ήταν εύκολη η επιλογή διότι πρόκειται για ένα μεγάλο κλαμπ. Σε προσωπικό επίπεδο ήταν λίγο δύσκολα τα πράγματα διότι είναι μια άλλη χώρα, οπότε όλα είναι καινούργια για εμένα. Χρειάζεται λοιπόν να μπω στο… παιχνίδι. Είναι κάτι όμορφο, το οποίο είναι και δύσκολο παράλληλα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος».

Για την πρώτη εικόνα που του ήρθε στο μυαλό όταν άκουσε για τον Παναθηναϊκό:

«Η πρώτη εντύπωση και ανάμνηση, που έχω από αυτόν τον σύλλογο ήταν η πράσινη και η λευκή εμφάνιση. Όταν ήμουνα μικρός έβλεπα τον Παναθηναϊκό στην τηλεόραση, όταν έπαιζε στο Champions League και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και βεβαίως το τριφύλλι, το έμβλημα του Παναθηναϊκού, το οποίο είναι πολύ αναγνωρίσιμο. Αυτές ήταν οι πρώτες μου εικόνες».

Για το αν μίλησε με παίκτες από την ομάδα προτού πάρει την απόφασή του:

«Ναι, αρχικά μίλησα με τον Ρούμπεν Πέρεθ, τον οποίο ήδη ήξερα και επίσης με τον Φεντερίκο Μακέντα, τον οποίο δεν γνώριζα προσωπικά, αλλά ήρθα σε επαφή μαζί του. Μου είπαν πολύ ωραία πράγματα. Για τον σύλλογο και την πόλη και για τη δομή του κλαμπ. Μου είπαν ότι γίνεται καλή δουλειά, ότι είναι όλα πολύ καλά και ότι ο σύλλογος θέλει να μεγαλώσει. Για εμένα όλα αυτά τα πράγματα είναι πολύ σημαντικά. Οπότε μου άρεσε η ιδέα, την οποία κατανόησα περισσότερο μιλώντας με τον προπονητή. Για την πορεία την οποία θέλει να ακολουθήσει ο σύλλογος. Κάτι που μου επιβεβαιώνουν και οι νέοι συμπαίκτες μου. Οπότε κι εγώ είμαι ευχαριστημένος».

Για τα στοιχεία που μπορεί να προσφέρει ο ίδιος στον Παναθηναϊκό:

«Είναι δύσκολο διότι αυτό το οποίο επιθυμεί κάποιος δεν είναι πάντοτε αυτό που μπορεί να πετύχει. Έτσι λοιπόν θα τεθώ στη διάθεση της ομάδας, των συμπαικτών μου και όσων εργάζονται στον σύλλογο και που μας βοηθάνε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να παίξω ώστε να δείξω την αξία μου με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ηρεμία προσπαθώντας να κάνω το καλύτερο δυνατό για εμένα όσο και για τον σύλλογο».

Για το γεγονός ότι έχει βάλει γκολ και το αν θα χρειαστεί να το κάνει και για τον Παναθηναϊκό:

«Το γκολ με τη Μίλαν ήταν μια πολύ όμορφη φάση, σε ένα ιδιαίτερο σημείο του πρωταθλήματος, στο οποίο προερχόμασταν από πολλές δυσκολίες. Για έναν τερματοφύλακα το να πετυχαίνει γκολ είναι κάτι πιο μοναδικό και σπάνιο. Οπότε αυτό θα μείνει χαραγμένο για πάντα στη μνήμη μου. Κάνω άλλη δουλειά βέβαια, αλλά αυτή η φάση θα μου μείνει αξέχαστη».

Για το μήνυμα το οποίο θέλει να στείλει στον κόσμο του Παναθηναϊκού:

«Χαιρετώ όλους τους φίλαθλους του Παναθηναϊκού. Τους στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά και ελπίζω να τους δω σύντομα στο γήπεδο».

Περισσότερα Εδω