Η Λαρισαία δικηγόρος Μαρία Γαλλιού μιλώντας σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 αναφέρθηκε στη δημιουργία αυτοδιοικητικού σχήματος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας:

«Αυτή τη στιγμή στον ευρύτερο χώρο που βρίσκομαι, το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σχήμα αυτοδιοικητικό σε επίπεδο Θεσσαλίας. Είναι μια κοινωνική διεργασία η οποία έχει πολύ δρόμο μπροστά της, ένας αγώνας που πρέπει να δοθεί, πρωτίστως κοινωνικός και εν συνεχεία παραταξιακός.

Στην πολιτική ζωή οι αποφάσεις είναι συλλογικές. Εμείς έχουμε μια άλλη αντίληψη των πραγμάτων, μια αντίληψη ομάδας, συλλογικότητας, κοινής δράσης και κοινής πορείας. Σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια θα είμαι παρούσα με τα δικά μου χαρακτηριστικά. Το να δήλωνα αυτή τη στιγμή επικεφαλής μιας παράταξης, θα έδειχνε έλλειψη πολιτικής ωριμότητας και ευθιξίας. Σαφώς τα πρόσωπα ενδυναμώνουν και σηματοδοτούν, όμως στη δική μας αντίληψη της κοινής πορείας και αλλαγής του τρόπου διοίκησης, κάνουμε συλλογική διεργασία. Είμαι παρούσα, είμαι πολιτικό στέλεχος και με έχουν ήδη τιμήσει οι συμπολίτες μου με την ψήφο τους.

Ότι ο νυν Περιφερειάρχης έχει εκλεγεί σε τρεις συνεχείς θητείες, είναι γεγονός. Τώρα, το αν θα γίνουν τέσσερις οι θητείες είναι κάτι που πρώτα αφορά τους πολίτες της Θεσσαλίας και στη συνέχεια τις παρατάξεις. Γι’ αυτό συστρατευόμαστε ώστε να υπάρξει μια διαφορετική διοίκηση, με άλλο τρόπο λειτουργίας. Μπορεί να ψηφίζεται η διοίκηση του κ. Αγοραστού με υψηλά ποσοστά, ωστόσο θα κριθεί στην καθημερινότητα αν είναι καθεστώς ή όχι, και αν η συμπεριφορά της νυν Περιφερειακής Διοίκησης είναι μια συμπεριφορά που αρμόζει σε δημοκράτες πολίτες. Είναι ζητήματα που θα κριθούν στην κάλπη.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω