H Γερμανία από κοινού με τους δυτικούς εταίρους, θα λάβει «τα κατάλληλα μέτρα» σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία από τη Ρωσία.

Αυτό δήλωσε από το Κίεβο, το οποίο επισκέπτεται, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ. «Εμείς, ως νέα γερμανική κυβέρνηση, έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα στη συμφωνία συνασπισμού ότι τα έργα στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής πρέπει να συμμορφώνονται με τη γερμανική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αυτό ισχύει και για το Nord Stream 2. Επί του παρόντος, αυτό το έργο δεν συμμορφώνεται πλήρως με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, επομένως η διαδικασία πιστοποίησης έχει ανασταλεί», ανέφερε η Γερμανίδα ΥΠΕΗ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ουκρανό ομόλογο της Ντμίτρι Κουλάμπα.

Ακόμα, σημείωσε ότι το Βερολίνο έβγαλε «γεωστρατηγικά συμπεράσματα», ενώ προσέθεσε πως από κοινού με την Ουάσιγκτον, έχουν εγκρίνει κοινή δήλωση σχετικά με τον Nord Sream 2. «Σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης από τη Ρωσία, θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα μαζί με τους εταίρους μας».

Aνταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω