Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκαν να καταστήσουν τη Ρωσία υπεύθυνη για «ευρέως τεκμηριωμένες θηριωδίες και εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν «την ακλόνητη αποφασιστικότητά τους να θέσουν τη Ρωσία προ των ευθυνών της για ευρέως τεκμηριωμένες θηριωδίες και εγκλήματα πολέμου, που διαπράχθηκαν τόσο από τις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της όσο και από συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένων μισοθοφόρων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δήλωσαν επίσης ότι θα συνεχίζουν «υποστηρίζουν την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής πολιτικής, ανθρωπιστικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί».

Οι πόροι για την υποστήριξη της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα περιλαμβάνουν την εντατικοποίηση της παράδοσης συστημάτων αεράμυνας και εξοπλισμού για την επισκευή του ενεργειακού δικτύου.

Πηγή: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω