Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας ξανασυναντώνται «…στο σταυροδρόμι της Μουσικής» την Κυριακή 21 Απριλίου, ώρα 20:00, στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας.

Στο πλαίσιο της γόνιμης συνεργασίας και ανταλλαγής μουσικών βιωμάτων των δύο σχολείων, αρχής γενομένης από την περσινή συμμετοχή (συναυλία και σύμπραξη) του «Συνόλου Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου» στον κύκλο συναυλιών «Μουσική Άνοιξη 2023» του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας, φέτος υποδεχόμαστε τρία μουσικά σύνολα της Λευκάδας, ανταποδίδοντας αφειδώς την υπέροχη φιλοξενία τους.

Οι 150 μαθητές/τριες των συνόλων των δύο σχολείων υπόσχονται να μας ταξιδέψουν με όχημα τις νότες και την εφηβική φρεσκάδα τους στο μαγικό χώρο του παγκόσμιου κινηματογράφου, με ενδιάμεσο σταθμό τη Νότια Αμερική, καταλήγοντας στα Βαλκάνια.

Πιο αναλυτικά, τη συναυλία της Κυριακής “ανοίγει”  -με ρυθμούς λάτιν- το «Σύνολο Κρουστών» του Μ.Σ. Λάρισας (υπ. Καθηγητής: Ιωάννης Μακρυγιάννης) και ακολουθεί το σύνολο «Κρουστών» του Μ.Σ. Λευκάδας (υπ. καθηγητής: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος). Στη συνέχεια, το σύνολο «Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου» του Μ.Σ. Λάρισας (υπ. καθηγήτριες: Φρόσω Α. Κτιστάκη & Παρασκευή Καραγιάννη) παρουσιάζει χορογραφημένες μελωδίες από το χώρο του μιούζικαλ. Στο δεύτερο μέρος, το σύνολο «Μπαντίνα» του Μ.Σ. Λευκάδας (υπ. καθηγήτρια: Άννα Καταγή) ερμηνεύει -μεταξύ άλλων- επιτυχημένες συνθέσεις από τον χώρο της 7ης τέχνης, παραδίδοντας τη σκυτάλη στο σύνολο «Βαλκανικής Μουσικής» (υπ. καθηγητές: Καλλίδωρος Χατζόπουλος & Γιώτα Βερυκίου).

Η εκδήλωση Συνεργασίας & Φιλίας θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω