Την επιστολή–έκκληση των μαθητών Γ΄ Λυκείου της Κοιλάδας Λάρισας, με την οποία ζητούν να υπάρξει ειδική μοριοδότηση στις πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω των πρόσφατων σεισμών, όπως προβλέπεται από τον νόμο, επέδωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Ο Θεσσαλός πολιτικός είχε από τις 6 Μαρτίου, την επαύριον του δεύτερου μεγάλου σεισμού, καταθέσει σχετική ερώτηση στην αρμόδια υπουργό, με την οποία την ρωτούσε πότε θα εξέδιδε «τη σχετική απόφαση, με την οποία θα καθοριστεί το ειδικό ποσοστό των μαθητών, από τις περιοχές που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς της 3ης και 5ης Μαρτίου 2021 για την εισαγωγή τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των ΑΕΙ».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επανήλθε επί του θέματος κατά τη συνάντηση που είχε με την κ. Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας στις 11 Μαρτίου, κάνοντας αναφορά στην έκδοση της υπουργικής Απόφασης για το ειδικό ποσοστό εισαγωγής των σεισμόπληκτων μαθητών στα ΑΕΙ, το οποίο δεν υπερβαίνει, ανά κατηγορία, το δύο τοις εκατό (2%), προκειμένου «να αμβλυνθεί η ψυχολογική πίεση που υφίστανται τις δύσκολες αυτές ώρες οι μαθητές και οι οικογένειες τους».

Οι μαθητές της Κοιλάδας στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων, σημειώνουν ότι «σε πολλά σπίτια της περιοχής αλλά και σε εκκλησίες και σχολικά κτίρια παρουσιάσθηκαν σοβαρές ζημιές και ρωγμές που τα κρίνουν ακατάλληλα. Εμείς οι μαθητές, αλλά και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής γενικότερα, ζούμε με το φόβο του επόμενου σεισμού. Τα σχολεία και τα φροντιστήριά μας παραμένουν κλειστά και οι συχνοί μετασεισμοί δεν επιτρέπουν την ομαλή εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αποσυντονίζοντάς μας έτσι από την καθημερινή μαθησιακή μας πραγματικότητα». Οι μαθητές, καταλήγοντας την επιστολή τους, καλούν την αρμόδια υπουργό να συμμεριστεί «την ιδιαιτερότητα της κατάστασης που βιώνουμε και να μεριμνήσετε, ώστε να τεθούμε σε καθεστώς ειδικής μοριοδότησης στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως άλλωστε είχε γίνει και στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Ελπίζουμε ότι θα γίνετε αρωγός στην προσπάθειά μας για ένα καλύτερο μέλλον και θα αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημά μας».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω