Στα επίπεδα του 2022 με μικρή αυξητική τάση, φαίνεται πως κινήθηκε η συμμετοχή κατά την πρώτη Κυριακή των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων που πραγματοποιήθηκε στα περιφερειακά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας. Την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα θα ψηφίσουν οι δικαστές της Αθήνας και του Πειραιά, όποτε θα ανοίξουν συνολικά οι κάλπες (για περιφέρεια και Αττική) και θα αναδειχθούν οι νικητές.

Συμμετοχή

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η συμμετοχή στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση ήταν στα επίπεδα του 2022 με ελαφρώς αυξητική τάση. Χαρακτηριστικά ανέφεραν πως π.χ. στο Ναύπλιο από 15 το 2022, ψήφισαν 25, στη Χαλκίδα από 29 ψήφισαν τώρα 50, στη Λάρισα από 70 πήγε στους 73, στα Χανιά από 29 στους 29 και στην Πάτρα 71. Αισθητή ήταν η μείωση στη Θεσσαλονίκη (κατά περίπου 30) αλλά θεωρείται ότι αντισταθμίζεται από την ελαφρά αύξηση της συμμετοχής στις γύρω περιφέρειες, Καβάλας, Σερρών, Βέροιας, Κιλκίς κλπ. Επίσης , κατά τις ίδιες εκτιμήσεις , παρατηρείται ελαφρά αύξηση στα ολιγομελή δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται πως η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων είναι το πολυπληθέστερο όργανο με περίπου 2.800 μέλη και με ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτό, αφού στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν 2.119 έναντι 1.961 (αύξηση 158 μελών) το 2020. Σε αυτές (Μάιος 2022) η ομάδα της Μαργαρίτας Στενιώτη εξέλεξε 8 συμβούλους, η ομάδα του Χριστόφορου Σεβαστίδη 6 συμβούλους, ενώ ως ανεξάρτητος εξελέγη ο Αρεοπαγίτης Χρ. Νάστας.

Πηγή: dikastiko.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω