Σε δήλωση του Αντιδημάρχου Παιδείας και δια βίου μάθησης του δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρη Δεληγιάννη για τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία επισημαίνονται τα εξής:

“Διαβάσαμε πολλά για την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Πολλά και επετειακά. Η πραγματικότητα, όμως, των ανάπηρων συμπολιτών μας ξεπερνά τα εύκολα λόγια μιας ημέρας. Και οι αλλαγές είναι δύσκολες. Στο Δήμο μας αυτά τα χρόνια γίνανε βήματα. Η ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ που κάποιοι άλλοι για χρόνια το αρνούνταν. Η λειτουργία με ευθύνη του Δήμου (ίσως ο μόνος Δήμος που ανέλαβε κάτι τέτοιο πανελλαδικά), έστω με πολλές δυσκολίες, του Λευκού ΤΑΧΙ πρωί –απόγευμα, για την δωρεάν μετακίνηση των συμπολιτών μας που για χρόνια το στερούνταν. Το στούντιο παραγωγής ηχητικών βιβλίων για συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης, το πρώτο σε περιφερειακό Δήμο. Παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρία.

Παιδικός σταθμός ολοκληρωμένης φροντίδας με το κατάλληλο προσωπικό. Η στήριξη των πρωτοβουλιών συλλόγων αυτοβοήθειας που τόσα προσφέρουν στις οικογένειες. Η ένταξη χρηματοδότησης για το “σπίτι” του KYKNOY. Η δημιουργία των δύο πρώτων Δημοτικών ΚΔΑΠ ΜΕΑ σε μια πόλη που μέχρι τότε δεν είχε καμιά Δημοτική δομή. Η χρηματοδότηση με 500000 ευρώ από την Περιφέρεια της προσβασιμότητας δημοσίων και δημοτικών κτηρίων της πόλης. Η εκπαίδευση στελεχών του Δήμου για την ευαισθητοποίησή τους. Και, βέβαια, η υλοποίηση του ΣΒΑΚ με στόχο μια προσβάσιμη πόλη.

Φτάνουν αυτά; Όχι. Η αλήθεια είναι πως έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλά. Πάρα πολλά. Μαζί με μια συγνώμη για όσα αργήσαμε ως κοινωνία να κάνουμε.

Υ.Γ. Σε χθεσινή εκδήλωση, ο Στέφανος Πάικος, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σημαντικό βήμα για την προσβασιμότητα της πόλης που έγινε με την υλοποίηση του ΣΒΑΚ. Για το πώς άλλαξε η ζωή ανθρώπων που μπόρεσαν με αξιοπρέπεια να βγουν από τα σπίτια τους. Ότι πρέπει τα έργα να συνεχιστούν. Τη ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος φορέα , τεχνικού συμβούλου της ελληνικής πολιτείας για τις σχετικές παρεμβάσεις, στη διάρκεια της εκτεταμένης κριτικής του για τις αλλαγές στην πόλη λόγω ΣΒΑΚ στη Διαδικτυακή Διαβούλευση της Τρίτης δεν θεώρησε σημαντικό να αναφερθεί κατ΄ελάχιστο στην προσβασιμότητα. Ούτε λέξη… Προτεραιότητες…”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω