Το tripinview, ο πρώτος οπτικός ταξιδιωτικός ιστότοπος στον κόσμο ο οποίος σας επιτρέπει να δείτε την ακτογραμμή της Μεσογείου, με 300 ώρες βίντεο και 800.000 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, έκανε και πάλι την έρευνά του και μας αποκάλυψε τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ελλάδας και της Μεσογείου, έστι ώστε να ξέρουμε πού θα κάνουμε «κλικ» για να ταξιδέψουμε νοερά, μέχρι το επόμενό μας ταξίδι να γίνει πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών, οι Μπενίτσες στην Κέρκυρα, το Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα και η παραλία Κόκκινο Νερό στη Λάρισα είναι οι καλύτερες ελληνικές αμμουδιές που μπορείτε να προτιμήσετε λίγο πριν πείτε αντίο στο καλοκαίρι, που στην χώρα μας παρατείνεται ως τα τέλη του Σεπτέμβρη!

larisa1

Το Κόκκινο Νερό Λάρισας αποτελεί επέκταση του ορεινού χωριού Καρίτσα και είναι ένας παραλιακός οικισμός χτισμένος κυριολεκτικά μέσα στις ρεματιές και τα πλατάνια. Βρίσκεται σε απόσταση 19 χλμ. από τον Αγιόκαμποκαι 70 χλμ. από τη Λάρισα.

Το όνομα του χωριού οφείλεται στην Ιαματική πηγή με κόκκινο νερό που αναβλύζει στην περιοχή. Το ανθρακούχο νερό οφείλει το χρώμα του στα μεταλλικά άλατα και θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Το Κόκκινο Νερό είναι από τους παλαιότερους οικισμούς της περιοχής σύμφωνα με ευρήματα από ανασκαφές της αρχαιολογικής υπηρεσίας και αποτελεί πραγματικά ένα ξεχωριστό συνδυασμό βουνού και θάλασσας.

larisa2larisa2

Στον οικισμό αυτό συναντά κανείς αρκετά γεφύρια λόγω των ρεμάτων που το διασχίζουν, χώρους αναψυχής κάτω από πολλά πελώρια πλατάνια και πηγές νερού. Μπροστά στην παραλία δεσπόζουν ψαροταβέρνες με φρέσκα ψάρια, beach bar καθώς και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κόκκινο Νερό αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες, ιδιαίτερα από Πολωνία και Τσεχία όπου έχει γίνει σημείο κατατεθέν για τις διακοπές τους.

larisa3larisa3

Η παραλία Κόκκινο Νερό αποτελείται από δύο επιμέρους ακτές. Στη βόρεια πλευρά υπάρχει παραλία με βότσαλα μήκους σχεδόν μισού χιλιομέτρου και στην αντίθετη πλευρά μια παραλία με αμμουδιά μήκους 1 χλμ. Όμως και τα συμπλέγματα βράχων με τις βραχοσπηλιές δημιουργούν ένα ξεχωριστό τοπίο.

Λίγο πιο πάνω από το Κόκκινο Νερό βρίσκεται το περίφημο Φαράγγι Καλυψώς με τους τρεις καταρράκτες και το δάσος με τις πανύψηλες οξιές, όπου διοργανώνονται πολλές δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω