Σε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, από κοινού με τους συλλόγους επαγγελματιών της Λάρισας, καλεί η Ένωση Ιδιοκτητών Ταξί νομού Λάρισας, ως αντίδραση στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Αναλυτικά, η ανακοίνωσή τους αναφέρει τα εξής:

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο-λαιμητόμος που κατατέθηκε προς ψήφιση στη βουλή, αποτυπώνει απόλυτα τις προθέσεις της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η δήθεν καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να πατάξει η κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα άλλο από την εξοντωτική υπερφορολόγηση των μικρών επιχειρήσεων και που οδηγεί , με μαθηματική ακρίβεια σε νέα χρέη, οικονομική ασφυξία και τελικά λουκέτα.

Μας βαφτίζει όλους ανεξαιρέτως ως φοροφυγάδες την ίδια στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό οι μεγάλες εταιρίες θα πληρώσουν φόρο που αντιστοιχεί μόλις στο 5% των ετήσιων εσόδων, όταν το υπόλοιπο 95% προέρχεται από μισθωτούς και μικρούς επαγγελματίες.

Οι αυτοαπασχολούμενοι οδηγοί ταξί όπως και οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουμε ματώσει όλα αυτά τα χρόνια από τα υπέρογκα έξοδα και φόρους που μας έχουν επιβληθεί. Πέρα από το φόρο εισοδήματος που προκύπτει και από τεκμήρια διαβίωσης ανεξάρτητα από το τι πληρώνει ο καθένας, πληρώνουμε τους υψηλούς φόρους στα καύσιμα, τον ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ και πάει λέγοντας. Πληρώνουμε επίσης την ιδιωτική υγεία και παιδεία λόγω των δραματικών ελλείψεων στις κοινωνικές υποδομές του κράτους.

Αν η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις ας ικανοποιήσει τα αιτήματά μας:

  • Φορολόγηση με βάση το πραγματικό μας εισόδημα καταργώντας παράλληλα τα τεκμήρια διαβίωσης.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Κατάργηση του ΕΦΚ στα καύσιμα για τις μεταφορές
  • Επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000€ για όλους τους αυτοαπασχολούμενους.

Συντονίζουμε τη δράση μας

Καλούμε τα μέλη μας σε 2ωρη στάση εργασίας, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 18:00 και σε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, από κοινού με τους συλλόγους επαγγελματιών της Λάρισας, με αφετηρία τη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω