«Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και οι υπόλοιπες ομάδες μας πρέπει να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο. Υπάρχει ταλέντο στη χώρα μας και δεν το αξιοποιούν, κυρίως οι μεγάλοι σύλλογοι. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε και καλή εθνική ομάδα», αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ΕΡΑσπορ 101,8 και στην εκπομπή «Πρωινός Μπαλαδόρος» με τον Τάσο Επιτρόπου, ο παλαίμαχος άσος της εθνικής ομάδας και του Ολυμπιακού, Μηνάς Χατζίδης.

Τον αποκαλούσαν… γερμανικό «μηχανάκι» και ήταν ένας αστέρας του ελληνικού ποδοσφαίρου από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, με ολόλαμπρη πορεία και τη δεκαετία του ’90. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Γερμανία, απ’ όπου και είχε έρθει άλλωστε στην Ελλάδα.

Αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό (1988-1996 / 20 γκολ) επί εποχής Γιώργου Κοσκωτά. Φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή (για 1,5 χρόνο με 55 παρουσίες και εννιά γκολ), έπαιξε επίσης σε Καστοριά και Βέροια, αλλά ήταν παράλληλα μέλος της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 (ΗΠΑ).

Στη χώρα όπου γεννήθηκε, αγωνίστηκε σε μια σειρά ομάδων χαμηλότερων κατηγοριών μέχρι τα 41 του χρόνια (Βούπερταλερ, Ελβερσμπεργκ, Ουνιόν Σόλινγκεν, Κλέβε, Ρόνσντορφ, Ραντεβόρμβαλντ).

Πριν από την έλευσή του στην Ελλάδα είχε αγωνιστεί στην Μπάγερ Λεβερκούζεν και στην Μπόχουμ.

Μεταξύ άλλων, ο Μηνάς Χατζίδης μίλησε:

Για τη ποδόσφαιρο τότε και τώρα: «Τότε είμασταν μια καλή ομάδα, αλλά πάντα κάτι τύχαινε και χάναμε τον τίτλο. Δεν συγκρίνω μόνο τον τότε Ολυμπιακό με το σημερινό. Κρίνω όλες τις ελληνικές ομάδες. Εμένα προσωπικά μου λείπει το ελληνικό στοιχείο. Θεωρώ πως υπάρχουν πάρα πολλά ελληνόπουλα που θα μπορούσαν να παίζουν στις ομάδες μας, αλλά δεν συμβαίνει αυτό! Οι ξένοι πρέπει να κάνουν τη διαφορά. Στον Ολυμπιακό τότε μας είχαν φέρει τον Ντέταρι, το Φούνες, τον Ίβιτς, το Γιουσκόβιακ, τέτοιοι παίκτες έδιναν κάτι διαφορετικό στην ομάδα και στο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω το ‘’κάτι διαφορετικό’’ από τους ξένους που έρχονται».

Για την εθνική ομάδα: «Η πτώση της εθνικής οφείλετε και σε αυτά που είπα για την απουσία Ελλήνων στις ομάδες μας. Βλέπετε πως σχεδόν όλοι οι διεθνείς μας παίζουν στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα όποιος έχει ξένο διαβατήριο παίζει κατευθείαν βασικός. Είναι γελοία αυτό που γίνεται! Συμφωνώ με τον ομοσπονδιακό προπονητή, τον Φαν Σχιπ, πως οι λεγόμενοι μεγάλοι σύλλογοι δεν προωθούν τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Μόνο έτσι θα πάει καλά η Εθνική, να παίζουν Έλληνες στις ομάδες τους. Μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που στελέχωνε χρόνια την Εθνική, στο Μουντιάλ του 1994 από τους 23 παίκτες οι 13 είχαν φορέσει τη ερυθρόλευκη φανέλα και οι έντεκα από αυτούς παίζαμε εκείνη την εποχή στην ομάδα. Αυτό δεν συμβαίνει τώρα».

Για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη: «Από τον Ολυμπιακό λείπει μια σταθερότητα στην Ευρώπη. Με ρώτησαν πρόσφατα ‘’τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άιντραχτ’’, και θα το πω και τώρα: Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να προσέξει κάτι ιδιαίτερο για να παίξει στην κάθε Φρανκφούρτη. Αντιθέτως, η κάθε Άιντραχτ πρέπει να προσέχει τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η διαφορά. Κάπου αισθανόμαστε κατώτεροι, ενώ επί της ουσίας είμαστε καλύτεροι. Δηλαδή, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα, πρέπει να αλλάξουν την νοοτροπία τους, μόνο έτσι θα κάνουν το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη».

 

 

Περισσότερα Εδω