Με μία νέα δεξαμενή χωρητικότητας 5.000 λίτρων που έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα 5.000 λίτρων προχώρησε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με στόχο να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο απέναντι στις ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία.

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο κ. Βλαχάκης τόνισε πως “το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αντιμετώπισε το προηγούμενο κύμα της πανδημίας προχωρώντας σε εξυγχρονισμό του υφιστάμενου συστήματος αερίων. Σε αυτή τη φάση της πανδημίας η κατανάλωση του οξυγόνου από τους covid ασθενείς είναι πολλαπλάσια με αποτέλεσμα οι ανάγκες για οξυγόνο στο νοσοκομείο μας να είναι μεγάλες.

Η τροφοδοσία του νοσοκομείου με οξυγόνο γίνετια σε καθημερινή βάση και για λόγους ασφαλείας της τροφοδοσίας, προχωρήσαμε στην εγκατάσταση μίας ακόμη δεξαμενής οξυγόνου, έτσι ώστε η αναπλήρωση των όποιων κενών δημιουργούνται να γίνονται μία με δύο φορές την εβδομάδα και όχι καθημερινά.

Παράλληλα γίνονται έργα ενίσχυσης του δικτύου αερίων στις κλινικές του νοσοκομείου προκειμένου να είναι ακόμη πιο ισχυρή η διάθεση του οξυγόνου σε ασθενείς με κορωνοϊό, σε όποια κλινική κι αν αυτοί νοσηλευτούν”.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω