Σε μηχανοκίνητη πορεία στη Λάρισα προχωρά αύριο, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα νέα φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση δεν καταπολεμούν δυστυχώς την φοροδιαφυγή, αντίθετα πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητα τους και προστατεύουν τα μεγάλα εισοδήματα και τις εταιρείες.

Η Κυβέρνηση εάν πράγματι επιδιώκει την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οφείλει να αξιοποιήσει τα σύγχρονα εργαλεία ελέγχου (έμμεσες τεχνικές ελέγχου, mydata, σύνδεση ταμειακών μηχανών με το Υπουργείο Οικονομικών , εγκατάσταση POS κλπ), που επαίρεται ότι έχει στη διάθεσή της και να μην καταφεύγει σε αναχρονιστικές πρακτικές θέσπισης τεκμηρίων, που ενεργούν άδικα και ισοπεδωτικά.

Η εισαγωγή φορολογητέου τεκμαρτού εισοδήματος, η φορολόγηση δηλαδή για εισόδημα που δεν έχει αποκτηθεί, οδηγεί σε σημαντική οικονομική επιβάρυνση μεγάλο τμήμα ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία έρχεται να προστεθεί πολλαπλασιαστικά στα ήδη υπάρχοντα οικονομικά τους προβλήματα, ως αποτέλεσμα της υπερδεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και πληθωρισμού.

Η κυβέρνηση δείχνει να αγνοεί τα στοιχεία που η ίδια διαθέτει και τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό τμήμα του ενεργού δυναμικού της ελληνικής οικονομίας , της μεσαίας τάξης, αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές του υποχρεώσεις, έχει σημαντικές οφειλές προς το δημόσιο, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και έχει απολέσει ρυθμίσεις οφειλών με άμεσο κίνδυνο τη λήψη καταδιωκτικών μέτρων εις βάρος του.

Η Ελληνική πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί ότι υπάρχουν αρκετοί μικροεπαγγελματίες που ασκούν την δραστηριότητα όχι για να αποκτήσουν αλλά για να συμπληρώσουν εισόδημα.

Εάν κυβέρνηση είχε στόχο την στήριξη της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας τόσο με μέτρα για την επιβίωσή τους όσο και ως προς την ενίσχυση της συμμόρφωσης τους, θα έπρεπε τουλάχιστον να προχωρούσε στην άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και στην άμεση και πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα και καλούμε όλους τους συναδέλφους στην μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας αύριο, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, και ώρα 6 μ.μ. στην Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω