Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Παναγίας στους Ιερούς Ναούς στην Αιγάνη και την Σπηλιά, που είναι αφιερωμένοι στην Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Εκατοντάδες πιστοί από την Αιγάνη και τη γύρω περιοχή εόρτασαν την Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου συμμετέχοντας στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής, λειτουργούντος του εκπροσώπου της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Εφραίμ μετά του π. Βίκτωρα και του Ιερέα της ενορίας Αιγάνης π. Νικηφόρου, όπου έψαλε ο καλλικέλαδος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Χριστοδούλου, καταγόμενος εξ Αιγάνης, μετά των Ιεροψαλτών του Ναού,  αποδίδοντας θαυμάσια τους Θεομητορικούς ύμνους της Παναγίας.

Λόγω των ειδικών συνθηκών, δεν πραγματοποιήθηκε η ιερά λιτανεία αλλά τελέστηκε στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο, έξωθεν του ναού, η ακολουθία της αρτοκλασίας.

Στο κήρυγμά του ο π. Εφραίμ αναφέρθηκε στην Θεομητορική Εορτή τονίζοντας την Αγάπη της Παναγίας προς όλους τους ανθρώπους και ευχήθηκε στους προσκυνητές υγεία και ευημερία προσωπική και οικογενειακή, υπο τη σκέπη της Παναγίας.

Ανήμερα της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής,  στην ορεινή Σπηλιά μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου, μετά του Ιερέως του χωριού π. Αθανασίου.

Πλήθος πιστών από όλες τις γειτονικές περιοχές συνέρρευσαν στη Σπηλιά για να τιμήσουν την Παναγία μας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη.

Στο κήρυγμα του, σεπτός μας Ποιμενάρχης προέτρεψε όλους τους Χριστιανούς να υμνούν την αγία Παρθένο Μαρία, η οποία έγινε Ναός του Θεού και από αυτή προήλθε το φως το αληθινό, που μας φωτίζει και μας αγιάζει.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία της αρτοκλασίας και ευχήθηκε υγεία, αγάπη και υπομονή και η Παναγία να μας φωτίζει και να πρεσβεύει για μας. “Η παρελθούσα χρονιά ήταν χρονιά δοκιμασίας για την πατρίδα μας και εύχομαι το νέο εκκλησιαστικό έτος που τώρα ξεκίνησε να είναι γεμάτο από την χάρη της Παναγίας μας”, τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Αντευχόμενος ο π. Αθανάσιος, ευχήθηκε έτη πολλά στο Σεβασμιώτατο και σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητάς. Επιπροσθέτως  ο π. Αθανάσιος δεν έκρυβε την χαρά του γιατί,  επί 35 έτη Ιερέας στην ορεινή Σπηλιά πρώτη φορά λειτουργεί Ανήμερα της Θεομητορικής Εορτής, μαζί με  Μητροπολίτη της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις  εκτός του Δημάρχου συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας και κ. Γιώργος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αθανάσιος Βλάχος και κ. Δημήτρης Μαϊμάρης και οι Πρόεδροι των κοινοτήτων Αιγάνης, Σπηλιάς και Συκουρίου κα Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου, κ. Νίκος Σελήνης και κ. Μιχάλης Γκουντής, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω