Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και όπως αρμόζει γιορτάστηκε η μνήμη του Προφήτη Ηλία την παραμονή της εορτής του αλλά και ανήμερα   στα χωριά του Δήμου Τεμπών.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’αρτοκλασίας, στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στα Αμπελάκια συμμετείχε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, χοροστατούντος του εφημέριου του χωριού πατέρα Βασιλείου και συλειτουργούντων των πατέρων Πορφύριου και Ιωάννη. Οι πατέρες στο κήρυγμά τους αναφέρθηκαν στη βαθιά πίστη του Προφήτη Ηλία και προέτρεψαν τους πιστούς να πράττουν το ίδιο στον καθημερινό τους βίο.

Τον Δήμαρχο Τεμπών συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αμπελακίων κ. Ζήσης Γκανάτσιος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μαιμάρης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελακίων κ. Ιωάννης Ταζές.

Το ίδιο απόγευμα στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετ΄αρτοκλασίας στους Γόννους, στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, χοροστατούντος του πατρός Ιωάννη και συλειτουργούντος του πατρός Χρήστου.

Ακολούθησε χορευτική παραδοσιακή παράσταση από τον Μορφωτικό – Λαογραφικό Σύλλογο Γόννων στο θεατράκι του Προφήτη Ηλία και συνεχίστηκε στην κεντρική πλατεία των Γόννων, όπου συμμετείχαν όλα τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κας Βασιλικής Κουκουθάκη. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Χρήστου  Τσουλούφα. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε πλήθος κόσμου, οι οποίοι διασκέδασαν με την ψυχή τους, έπειτα από δύο χρόνια αποχής, λόγω της πανδημίας.

Παρόντες στις θρησκευτικές εκδηλώσεις των Γόνννων ήταν ο  εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Κωνσταντίνος Καλαμπάκας,  ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γόννων κ. Βασίλειος Σίμος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μακρυχωρίου κ. Γεώργιος Ντόντος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μαιμάρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γόννων κ. Γεώργιος Μπανιώρας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Καραναστάσης.

Ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία, ο Δήμαρχος Τεμπών παρευρέθηκε στην Πανηγυρική Θεία λειτουργία  στο ομώνυμο εξωκλήσι στην Κρανιά, χοροστατούντος του πατρός Νεόφυτου. Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο π. Νεόφυτος ευλόγησε τους άρτους και τα κόλλυβα του Αγίου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ολύμπου κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μαιμάρης, ο επικεφαλής της μείζονος παράταξης κ. Κώστας Κολλάτος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρανιάς κ. Ιωάννης Μήτσιου.

Στη συνέχεια στους προσκυνητές προσφέρθηκε  παραδοσιακό πλιγούρι από τις γυναίκες του χωριού.

Αρκετοί πιστοί και προσκυνητές από τις περιοχές του Δήμου Τεμπών πλαισίωσαν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης ευχήθηκε χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες και τόνισε ότι η ζωή του Προφήτη Ηλία να αποτελέσει φάρο ελπίδας και αισιοδοξίας στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω