Σε κλοιό χιονιά η Αϊόβα, στις Μεσοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Οι χιονοπτώσεις είναι πυκνές και το κρύο τσουχτερό. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να είναι πολύ προσεκτικοί στην οδήγηση αν είναι αναγκαίο να οδηγήσουν.

Το χιόνι που έπεσε στο Μπόλντερ στο Κολοράντο ήταν σωτήριο καθώς έσβησε την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε χίλια σπίτια. Τρεις άνθρωποι είναι αγνοούμενοι και εκφράζονται φόβοι πως είναι νεκροί.

Εθελοντές ψάχνουν μέσα στο χιόνι και στα καμμένα για να βρουν ζώα που μπορεί να έχουν παγιδευτεί.

Ο χιονιάς αλλά και η Όμικρον- καθώς τα μέλη των πληρωμάτων νοσούν ή μπαίνουν σε καραντίνα- ευθύνονται και για σχεδόν τρεις χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες την πρωτοχρονιά.

Η βαρυχειμωνιά, πάντως, μπορεί να έχει και τα καλά της- όπως για αυτή την οικογένεια στο Βανκούβερ του Καναδά που μετέτρεψε την αυλή τους σε …γήπεδο ice hockey!

Άνοιξη θυμίζουν οι εικόνες από τις όχθες του Σηκουάνα, στο Παρίσι. Με τον υδράργυρο να φλερτάρει ακόμη και με τους 20 βαθμούς Κελσίου, κάτοικοι και επισκέπτες έσπευσαν να απολαύσουν τη λιακάδα!

Η παραλία στο τουριστικό θέρετρο Αρκασόν στη νοτιοδυτική Γαλλία γέμισε από κόσμο που θέλησε να απολαύσει τον καλό καιρό στην αρχή του 2022!

Την πιο θερμή Πρωτοχρονιά εδώ και 106 χρόνια έζησαν οι Βρετανοί! Ο υδράργυρος στο Λονδίνο ξεπέρασε τους 16 βαθμούς Κελσίου- η προηγούμενη πιο ζεστή πρωτοχρονιά είχε καταγραφεί το 1916 στην Κορνουάλη: 15,6 βαθμούς!

Οι ζεστές αέριες μάζες από τις Αζόρες ευθύνονται για την πρωτοφανή αυτή καλοκαιρία και οι Λονδρέζοι δεν έχασαν την ευκαιρία να την χαρούν, καθώς δεν αναμένεται να κρατήσει πολύ.

Επιμέλεια: Ελευθερία Καστάνη

Πηγή: EΡT

Περισσότερα Εδω