Με μία… ετεροχρονισμένη ανακοίνωση η νομαρχιακή επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα επιχειρεί να βάλει μία τάξη στο… χάος που έχει προκληθεί με διάφορα στελέχη του κόμματος, τα οποία στις επικείμενες δημοτικές εκλογές έχουν αγνοήσει τους ομογάλακτους υποψηφίους και συντάχθηκαν με τα ψηφοδέλτια από το χώρο της κεντροαριστεράς.

Το θέμα είχε προβληματίσει έντονα από το περασμένο καλοκαίρι, με τις φωνές που ζητούσαν τη λήψη δραστικών μέτρων να δυναμώνουν. Έτσι, εν μέσω μίας εμφυλιοπολεμικής κατάστασης, η νομαρχιακή επιτροπή συνεδρίασε στα τέλη του περασμένου μήνα αποφασίζοντας να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Ωστόσο, η σχετική επίσημη ανακοίνωση ήρθε μόλις σήμερα Σάββατο και τούτο διότι μεσολάβησαν τα δραματικά γεγονότα των πλημμυρών, που – εύλογα – οδήγησαν στην απόφαση να μην υπάρξει δημοσιότητα μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της ΔΕΕΠ Λάρισας και της Συνόδου των Προέδρων ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Λάρισας αποφασίστηκε:

Η εισήγηση προς τα πειθαρχικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας για τη λήψη μέτρων και την απομάκρυνση προσώπων/μελών που ενώ διατηρούν κομματικές ή κυβερνητικές θέσεις εκφράζουν προσωπικές ή τυχοδιωκτικές απόψεις και συντάσσονται ως υποψήφιοι σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς που εκφράζονται αρνητικά στις κυβερνητικές θέσεις τοποθετούμενοι απέναντι από συνδυασμούς που ήδη έχουν εκφράσει τις ιδεολογικές ή κομματικές μας θέσεις».

Για τους γνώστες του αυτοδιοικητικού χάρτη των Δήμων της Λάρισας, το παραπάνω κείμενο προαναγγέλλει διαγραφές στελεχών σε δύο περιοχές: Στην Ελασσόνα και στην Αγιά, εκεί όπου αρκετά «γαλάζια» στελέχη, μέλη των ΔΗΜΤΟ, συντάχθηκαν με τους Νίκο Γάτσα και Αντώνη Γκουντάρα, οι οποίοι βρίσκονται απέναντι στους υποψηφίους που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, στο Νίκο Ευαγγέλου και στον Θοδωρή Ριζούλη αντίστοιχα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Μαρίας Ζεστούλη στην Αγιά, που παραιτήθηκε από πρόεδρος (!) της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. για να είναι υποψήφια με τον κ. Γκουντάρα.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω