Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων.

Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης σταδίου ενώ ακολούθως θα τοποθετηθεί το τελικό υλικό.
Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν στην επίστρωση της επιφάνειας του στίβου 6 διαδρομών με συνθετικό τάπητα (ταρτάν).
Η κύρια ευθεία του στίβου θα επεκταθεί πέραν των ημικυκλίων ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή των αγωνισμάτων δρόμου των 100μ και των 110 μ μετ’ εμποδίων.
Η απορροή των ομβρίων από το συνθετικό τάπητα του στίβου θα γίνεται μέσω του υπάρχοντος καναλιού απορροής ομβρίων υδάτων.
Επίσης θα κατασκευαστούν δύο σκάμματα εις μήκος και εις τριπλούν με τις αντίστοιχες βαλβίδες άλματος.
Προβλέπεται επίσης η αλλαγή του κατεστραμμένου χωροδικτυώματος περιμετρικά του στίβου και η εγκατάσταση χλοοτάπητα στα γωνιακά εναπομείναντα τρίγωνα εσωτερικά της περίφραξης.
Πρόκειται αναμφίβολα για ένα έργο που θα ωφελήσει εκατοντάδες αθλούμενους στο περπάτημα ή το τρέξιμο, ερασιτέχνες ασκούμενους, δρομείς του αγωνιστικού αθλητισμού, υποψήφιους σε σχολές και γενικότερα όσους επιλέγουν να αθληθούν για τη σωματική και ψυχική τους ωφέλεια.
Η συμβατική ημερομηνία παράδοσης του έργου είναι τα μέσα Νοεμβρίου, αν και ο ρυθμός των εργασιών μπορεί να επισπεύσει την ολοκλήρωση.
Την πρόοδο των εργασιών επόπτευσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσινόπουλος συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ευάγ. Αραμπατζή και την προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού κ. Αντιγόνη Κατσάρα.

Σε δήλωσή του ο κ. Τσινόπουλος σημείωσε σχετικά:
«Η αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Σοφάδων, θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή. Με την τοποθέτηση του ταρτάν και τις συνοδευτικές παρεμβάσεις ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου του Σταδίου, ώστε να παραδοθεί σε εξαιρετική κατάσταση στους κατοίκους μας, στους αθλητές των και στη νέα γενιά. Θα είναι ένας πανέμορφος δημοτικός χώρος πλήρως ανακαινισμένος και λειτουργικός στη διάθεση των πολιτών καθημερινά. Παρότι διανύουμε μία δύσκολη περίοδο, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να υλοποιεί τα έργα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δημοτών ενώ παράλληλα δρομολογούνται παρεμβάσεις και εργασίες για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση ολόκληρου του Δήμου Σοφάδων»

 

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω