Ο ΟΦΗ είχε πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν απέναντι του είχε ένα εξαιρετικό Σουλή, ο οποίος κρατούσε μέχρι τα τελευταία λεπτά τον «μηδέν» για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο πρώτο ματς για την 17η αγωνιστική της Super League, με τον Περέα να ανοίγει το σκορ σε αντεπίθεση στο 54′ και τον ΟΦΗ να ισοφαρίζει με αυτογκόλ στις καθυστερήσεις.

Οι Κρητικοί με αυτό τον βαθμό έφτασαν στους 23, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στους 26, έχοντας βέβαια ένα ματς περισσότερο.

Το ματς

Ο ΟΦΗ είχε τις περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Σουλής ήταν σε εξαιρετική μέρα.

Στο 4′ και στο 16′ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα είπε «όχι» στον Λάμπρου, ενώ στο 24′ το σουτ του Νέιρα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Ο Σούλης απόκρουσε και το σουτ του Τσιλιανίδη στο 34′. Στο 39′ ο ΟΦΗ έχασε μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Λάμπρου με ωραία πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Φαν Ντάιντεν, με τον Σούλη να του λέει «όχι».

Η μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία της ομάδας του Μεταξά στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 43′, όταν ο Βάτερμαν απέκρουσε εύκολα το σουτ του Πίρσμαν, έπειτα από ωραία αντεπίθεση του ΠΑΣ. Οι Κρητικοί ήταν αυτοί που είχαν την τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Σουλή να αποκρούει το σουτ του Νέιρα στο 45′.

Στο 47′ ο Νέιρα πήγε να κρεμάσει τον Σουλή. Ο ΠΑΣ σόκαρε τον ΟΦΗ στο 54′ με τον Περέα να κερδίζει τον Πασαλίδη στην ταχύτητα και να κάνει το 0-1 μετά από αντεπίθεση.

Ο ΟΦΗ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 61′ με τον Τοράλ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά. Οι Κρητικοί έφτασαν κοντά στο γκολ και με τον Ντουρμισάι, στην επόμενη φάση του ματς, όμως η κεφαλιά του ήταν άστοχη.

Η ομάδα του Νιόπλια τελικά κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στις καθυστερήσεις. Ο Ναμπί σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Κάργα και τελικά οι Κρητικοί κατάφεραν, έστω και με αυτό τον τρόπο, να κερδίσουν τον Σουλή.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (90’ Ναμπί), Νέιρα (60’ Τοράλ), Γκαγέγκος (74’ Καστάνιος), Τσιλιανίδης (60’ Ντε Γκουζμάν), Λάμπρου, Φαν Ντάινεν (60’ Ντουρμισάι).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Σουλής, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πέερσμαν, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Μορέιρα, Μπρένερ (46’ Στάνκο), Περέα, Μιλιντσεάνου (71’ Μίνα).

Επιμέλεια: Θάνος Νικηταράς

Περισσότερα Εδω