Ανάμεσά τους και ζευγάρι Βέλγων με έγκυο και μικρό παιδί

Μετά από έξι ολόκληρες ημέρες και μετά από τιτάνιες προσπάθειες που έγιναν σε όλα τα επίπεδα, απεγκλωβίστηκαν χθες και οι τελευταίοι τουρίστες από την περιοχή Νοτίου Πηλίου.

Πρόκειται για τουρίστες που δεν θέλησαν να διαφύγουν δια θαλάσσης και περίμεναν να ανοίξουν οι δρόμοι προκειμένου να μπορέσουν να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους. Η δοκιμασία συνεχίζεται για τους μόνιμους κατοίκους σε Τρίκερι και Λεφόκαστρο που είναι χωρίς νερό, αλλά και σε κάθε χωριό όπου καταγράφονται κατά τόπους προβλήματα τόσο με το νερό, όσο και την ηλεκτροδότηση, ακόμη και με την οδική επικοινωνία μέσα στους οικισμούς.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Μιχάλη Μιτζικό, χθες ολοκληρώθηκαν και ο τελευταίοι απεγκλωβισμοί τουριστών από τη Μελανή -περίπου 6-7 άτομα, από το Μικρό -περίπου 20 άτομα, από την Πάου- περίπου 5 άτομα και από την Πλάκα Νεοχωρίου.

Τα δύσκολα συνεχίζονται όσον αφορά την υδροδότηση. Νερό έχει δοθεί στην πλειοψηφία των οικισμών, υπάρχουν όμως κατά τόπους προβλήματα. Χωρίς νερό εξακολουθούν να μένουν το Τρίκερι και το Λεφόκαστρο, η υδροδότηση των οποίων εξαρτάται αποκλειστικά από το φράγμα Παναγιώτικο.

Σε αυτοψία στο Φράγμα Παναγιώτικο που έκανε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός με τον διευθυντή Ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ Κώστα Παπαδάκη, τον υπεύθυνο ύδρευσης του Δήμου Γ. Μανούδη και τον αντιδήμαρχο Ύδρευσης Απ. Διανέλλο, διαπιστώθηκε η ολοσχερής καταστροφή των αγωγών και κατάπτωσή τους μέσα στην κοίτη του ρέματος.

Χθες ξεκίνησαν από το Χόρτο και τη Μηλίνα οι καταγραφές ζημιών από κλιμάκιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σήμερα αναμένεται κλιμάκιο της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) Α.Ε. για την καταγραφή των ζημιών στα σχολικά κτίρια.

Τον Δήμο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος. Βρέθηκε στη γέφυρα Μπελεγρίνο στα Καλά Νερά που έχει καταρρεύσει και η οδική πρόσβαση έχει αποκατασταθεί προσωρινά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Περισσότερα Εδω