Για τον ρόλο του πατέρα που θεωρεί την πιο σπουδαία ιδιότητα του κόσμου, το διαζύγιο αλλά και τον τρόπο που η κοινωνία αντιμετωπίζει τους πατεράδες που χωρίζουν μίλησε ο Χάρης Γιακουμάτος στην κάμερα της εκπομπής «Δυο στη 1» και τον δημοσιογράφο Ιορδάνη Παπακυριάκου τονίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο νόμος της συνεπιμέλειας που ήρθε για να επιφέρει μια ισορροπία στα πράγματα.

«Η ιδιότητα του πατέρα είναι η πιο σπουδαία που υπάρχει στον κόσμο και την απολαμβάνω όσο τίποτα άλλο» ανέφερε αρχικά ο Χάρης Γιακουμάτος.

«Σίγουρα όταν είναι να πάρεις μια απόφαση για να χωρίσεις με τον άνθρωπό σου προφανώς το σκέφτεσαι πάρα πολλές φορές και ιδίως όταν έχεις ένα παιδί γιατί δε θες να του προσφέρεις μια κακή ζωή ή να πάρεις μια απόφαση στιγμιαία. Καλώς ή κακώς στην ελληνική κοινωνία ο πατέρας υφίσταται ως πατέρας όταν είναι μέσα στον γάμο, όταν χωρίζει ξαφνικά δεν έχει δικαιώματα, δεν υπάρχει.

Μέχρι να έρθει ο νόμος της συνεπιμέλειας, οι πατεράδες ήταν κάτι υποδεέστερο στην κοινωνία μας. Δόξα τω Θεώ ήρθε ο νόμος της συνεπιμέλειας για να φέρει μια ισορροπία σε αυτή την κατάσταση. Με την πρώην σύζυγό μου, έχουμε καταφέρει μέσα σε αυτά τα χρόνια που είμαστε χωρισμένοι, να χτίσουμε μια ωραία σχέση και να μη χρειαζόμαστε καν τη συνεπιμέλεια.

Φροντίσαμε και οι δυο γονείς να μην έχουμε καμία έκρηξη ποτέ μπροστά στο παιδί αλλά να έχουμε και τις ελάχιστες δυνατές εκρήξεις μεταξύ μας… » ανέφερε στη συνέχεια ο Χάρης Γιακουμάτος τονίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της συνεπιμέλειας και εξηγώντας πως διαχειρίστηκαν το διαζύγιό τους εκείνος και η πρώην σύζυγός του ως προς τον γιο τους.

Περισσότερα Εδω