Μοιράσου το αρθρο!

Την κατασκευή τριών κυκλικών κόμβων μέσω του προγράμματος «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» διεκδικεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε να κατατεθεί πρόταση για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης ύψους 750.000 ευρώ για την κατασκευή τριών κόμβων που «θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου, με στόχο της μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων στο υπεραστικό- περιαστικό οδικό δίκτυο εντός των ορίων του Δήμου».

Για το έργο, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είχε υποβάλλει τεχνική έκθεση και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία προέβλεπε χωροθέτηση των κυκλικών κόμβων στην εθνική οδό Νεοχωρίου – Καλών Νερών – Μηλεών, στο «Δέλτα Νεοχωρίου», στη «Χορεύτρα» (διασταύρωση μετά το Νεοχώρι προς Μηλιές και Τσαγκαράδα).

Σύμφωνα με την έκθεση και μετά από έλεγχο που έγινε στο οδικό δίκτυο εντοπίστηκαν προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης σε ώρες αιχμής και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Στα συγκεκριμένα τμήματα παρατηρούνται περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης σε καθημερινή βάση λόγω της λειτουργίας καταστημάτων, ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύεται και η κίνηση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ.

Οι κόμβοι αναμένεται να επιλύσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσουν και αισθητικά την περιοχή, βελτιώντας και την οδική ασφάλεια, καθώς η λειτουργία τους θα επιβάλλει μείωση της ταχύτητας και άρα των ατυχημάτων και θα δίνει δυνατότητα ασφαλούς αναστροφής.

Το οδικό δίκτυο οριακά καλύπτει τη σύνδεση του Δήμου με την ευρύτερη περιοχή σε εθνική και περιφερειακή εμβέλεια, αλλά και τη σύνδεση των οικισμών μεταξύ τους.

Επιπροσθέτως, προκύπτει έντονο το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης εντός των οικισμών, που μειώνει τη χωρητικότητα των οδών στους βασικούς άξονες και προκαλεί προβλήματα και καθυστερήσεις, ενώ απουσιάζουν βασικές υποδομές για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, των ποδηλατών, αλλά και σε κάποιες γειτονιές των πεζών και μαθητών. Εχει αποδειχθεί ότι η κατασκευή κυκλικών κόμβων έχει πολλά πλεονεκτήματα, με βασικό τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, τη μείωση των περιβαλλοντικών ρύπων.

Περισσότερα Εδω