Η εθελοντική αιμοδοσία, δηλαδή η χορήγηση αίματος μέσω μετάγγισης από ένα άτομο (αιμοδότης) σε κάποιο άλλο άτομο που το έχει ανάγκη (αιμολήπτης), αποτελεί μία πολύ σημαντική πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς προς το συνάνθρωπό μας. Κι αυτό, γιατί η μοναδική πηγή του αίματος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, τη στιγμή που οι ανάγκες για αίμα συνεχώς αυξάνονται για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης, τα συχνά τροχαία δυστυχήματα και τελευταία ο Κορωνοϊός.

Ρεπορτάζ : Νίκος Τζούμας
Χρύσα Κωσταρά
Κάμερα : Νεοκλής Νακάι
Παρ’ολα αυτά τα μηνύματα από την Εθελοντική Αιμοδοσία στο νησί της Σκιάθου είναι πολύ αισιόδοξα αφού σήμερα έως τις 13:30 από χθες το απόγευμα που ξεκίνησα οι αιμοληψίες, περισσότερες από 70 φιάλες αίματος μπήκαν στην “τράπεζα ζωής” για τους συνανθρωπούς που το έχουν, ή θα το έχουν ανάγκη.

 

Η Ιατρός της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου κα Κουτσιμπάνα Ευαγγελία έστειλε μέσα από την κάμερα του ASTRA TV & του Skiathoslife, ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή την ύψιστη προσφορά αγάπης, ενώ λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος η κινητή μονάδα αιμοδοσίας θα είναι ανοιχτή και αύριο πρωί (Τετάρτη 21 Απριλίου) για 2 ώρες από τις 10:00 έως τις 12:00 για όσους δεν πρόλαβαν ή επιθυμούν να δώσουν αίμα.

Στην περιοχή της Σκιάθου εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει ιδρυθεί Εθελοντικός Σύλλογος Αιμοδοσίας του Αθλητικού Ομίλου Σκιάθου που έχει προσφέρει δεκάδες φιάλες αίματος σε όσους συνανθρώπους μας το χρειάστηκαν. Μια πρωτοβουλία που πρέπει να στηριχθεί και να πολλαπλασιαστεί.

Περισσότερα Εδω