Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Λάρισας να συστήσει επιτροπή για το θεματικό πάρκο Χριστουγέννων στο πάρκο Αλκαζάρ, καθώς η προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διεξάχθηκε ποτέ, λόγω της άρνησης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν! Μία άρνηση που εδράζεται στην άγνοια που δηλώνουν για το ζήτημα, με την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας να καταγγέλλει ως «ομολογία αδιαφάνειας» την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής «να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων τη διαδικασία».

Συγκεκριμένα, με ενημέρωση προς το προεδρείο, οι παρατάξεις των κ.κ. Θανάση Μαμάκου, Παναγιώτη Γούλα, Νίκου Γαμβρούλα, Πέτρου Κρίκκη και Κώστα Βαϊούλη γνωστοποίησαν ότι δε θα συμμετάσχουν, με αποτέλεσμα τη ματαίωση της συνεδρίασης λόγω μη απαρτίας.

Από πλευράς προεδρείου πάντως ορίστηκε νέα συνεδρίαση για τις 8 απόψε το βράδυ, ευελπιστώντας να αλλάξουν άποψη οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Άγνωστο παραμένει πάντως το ποιες θα είναι οι “παρενέργειες” μίας τέτοιας εξέλιξης ως προς την καθ’ αυτού λειτουργία του Πάρκου των Ευχών, τα εγκαίνια του οποίου θυμίζουμε είναι προγραμματισμένα για αύριο Παρασκευή.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ

Ο επικεφαλής της «Λάρισα Μπροστά» κ. Μαμάκος, χρησιμοποίησε σε δήλωσή του σκληρή γλώσσα τονίζοντας πως «η απόφαση της δημοτικής αρχής για την σύγκληση σήμερα κατεπείγουσας έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα έχει την ευθύνη για την διοργάνωση, λειτουργία και διαχείριση του θεματικού Πάρκου των Ευχών, αποτελεί ομολογία αδιαφάνειας και προσπάθεια εκ των υστέρων νομιμοποίησης μίας διαδικασίας, την οποία και εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση και οι άλλες παρατάξεις έγκαιρα είχαμε στηλιτεύσει.

Μέσω της ανάθεσης των εργασιών του Πάρκου στον Αναπτυξιακό Οργανισμό, ο κ. Καλογιάννης επιχείρησε να παρακάμψει τις διαφανείς οδούς λειτουργίας του δήμου για μία σειρά οικονομικών συναλλαγών πολλών χιλιάδων ευρώ για τις εορταστικές εκδηλώσεις, αγνοώντας επιδεικτικά για μία ακόμη χρονιά τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις τόσο σε επίπεδο προτάσεων, όσο και διασφάλισης του θεσμικού ελέγχου.

Σήμερα λοιπόν, κατανοώντας το αδιέξοδο στο οποίο τον  οδήγησε αυτή η επιλογή ζητάει  από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να του δώσουν λευκή επιταγή και να νομιμοποιήσουν στα τυφλά τις επιλογές του.

Δε θα του δώσουμε το άλλοθι που ζητά. Αποφασίσαμε να απέχουμε από την έκτακτη συνεδρίαση ως παράταξη «Λάρισα Μπροστά», επιφυλασσόμενοι για κάθε ενέργεια που θα διασφαλίσει τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον».

Ο ΑΚΗΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ

Εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας Αξιών» ο δημοτικός σύμβουλος κ. Άκης Νασιώκας σε δήλωσή του στο onlarissa.gr, δήλωσε πως «δεν έχουμε καμία γνώση για το τι διαδραματίζεται σε σχέση με το Πάρκο των Ευχών. Ουσιαστικά η Δημοτική Αρχή κινήθηκε μόνη της. Μόνη της ανέλαβε να κάνει τις διαδικασίες και εξαιτίας αυτού του λόγου μας ζητείται τώρα να συμμετάσχουμε μέσω της επιτροπής. Από την ώρα που δεν ενημερωθήκαμε δεν είναι λογικό να συμμετέχουμε σε κάτι που δε γνωρίζουμε το παραμικρό».

Ο ΝΙΚΟΣ ΓΑΜΒΡΟΥΛΑΣ

Εκ μέρους της «Ορμής Ανανέωσης» ο επικεφαλής της κ. Νίκος Γαμβρούλας σε δήλωσή του στο onlarissa.gr, σχολίασε τα εξής: “Η σημερινή Δημοτική αρχή που κάθε φορά που δέχεται κριτική από αντιπολιτευόμενη παράταξη, προτάσσει ως επιθυμία της τη συνεργατικότητα, για ακόμη μία φορά αποδεικνύει πως με το συνεργατικό κλίμα βρίσκεται σε αντίθετη κατεύθυνση.

Σήμερα μας έφερε ως κατεπείγον θέμα συζήτησης τη σύσταση επιτροπής για το πάρκο των ευχών, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση και χωρίς να έχουμε ουσιαστική ενημέρωση επί του θέματος.

Τι αναμένει δηλαδή ο κύριος δήμαρχος και η παράταξη του; Να δεχόμαστε παθητικά τις αποφάσεις που μας φέρνουν;

Αυτό είναι απόδειξη τόσο της προχειρότητας με την οποία κινείται η σημερινή δημοτική αρχή όσο και του τρόπου σκέψης και λειτουργίας της.”

Η «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ»

«Βολές» κατά του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη εξαπέλυσε η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» με αφορμή την σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση επιτροπής που θα έχει την ευθύνη του θεματικού “Πάρκου των Ευχών”. Αναλυτικά με ανακοίνωσή της η παράταξη γνωστοποιεί την αποχή της από την συνεδρίαση: “Και ξαφνικά, την παραμονή της έναρξης λειτουργίας του «Πάρκου των Ευχών» καλούμαστε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση (!) για την σύσταση επιτροπής που θα έχει την ευθύνη για την διοργάνωση, την λειτουργία και την διαχείριση του θεματικού πάρκου.

Δηλαδή ο κ. Καλογιάννης έχοντας ήδη προβεί σε σωρεία απευθείας αναθέσεων, με «κριτήρια» που μόνο αυτός γνωρίζει, αναζητεί «συνενόχους» για να καλύψει την προχειρότητα και την αδιαφάνεια που τον χαρακτηρίζουν. Πιστός στις ολοκληρωτικές ιδέες με τις οποίες γαλουχήθηκε αλλά και την αλαζονική και αυταρχική του συμπεριφορά, σήμα κατατεθέν του, δεν τηρεί ούτε καν τα στοιχειώδη προσχήματα, με ενέργειες στα όρια της νομιμότητας.

Ενώ υπήρχε επαρκής χρόνος όλο αυτό το χρονικό διάστημα, απέφυγε επιμελώς να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να συζητηθούν οι προτάσεις των δημοτικών παρατάξεων, επιλέγει με κατεπείγουσα διαδικασία την άκρως προσχηματική συνεδρίαση της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής.

Η «Λαρισαίων Κοινόν» δηλώνει ότι στηρίζει κάθε εκδήλωση και δράση που στοχεύουν στην ανάδειξη και προβολή της Λάρισας. Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε και να συναινέσουμε στην απαράδεκτη αυτή τακτική του κ. Καλογιάννη και φυσικά δεν θα συμμετάσχουμε στην παρωδία της σημερινής συνεδρίασης.”

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω