Με τρεμάμενη φωνή, με την οργή να σπάει τη φωνή της, τον πόνο της να την κατακλύζει, τους λυγμούς να την πνίγουν, η κ. Άλμα Λάτα, μητέρα της Κλαούντια Λάτα που ήταν ένα από τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών που συγκλονίζει ακόμη την Ελλάδα ένα χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, ξεσπάει στην εκπομπή «live news»: «Μας σκότωσαν τα παιδιά μας, αχ, αχ αυτή η μέρα».

Συγκλονίζει περιγράφοντας τη στιγμή που πληροφορήθηκε τα μαύρα μαντάτα, έναν χρόνο πριν, σαν σήμερα: «Όχι έλεγα, αποκλείεται δεν είναι το παιδί μου εκεί μέσα, όχι…».

Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει, δεν πρόκειται ποτέ να είναι όπως πριν, δεν πρόκειται ποτέ να ησυχάσει όπως και οι συγγενείς των υπόλοιπων θυμάτων, αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η κ. Άλμα μιλάει για την κόρης της, τα όνειρα της που σταμάτησαν εκείνη την μοιραία νύχτα και σπαράζει όταν αναφέρεται στην στιγμή που έμαθε ότι η αγαπημένη της κόρη, Κλαούντια, μόλις στα 20 της χρόνια, σκοτώθηκε στην σιδηροδρομική τραγωδία: «Σπούδαζε ιατρική, μας σκότωσαν τα όνειρά μας. Έλεγε θα σε γιατρέψω εσένα μαμά, αλλά δεν την άφησαν, σκότωσαν τα όνειρά της. Έλεγε μαμά θα φτάσω πολύ ψηλά, αλλά έφτασε πολύ ψηλά, όμως χωρίς γυρισμό. Σηκώνω το βλέμμα στον ουρανό και λέω είναι το πιο λαμπρό αστέρι. Έλεγαν στα κινητά τους ότι ήταν τράκα, τράκα τα τρένα;

Ο κόσμος ξύπνησε πρέπει να κάνουμε κάτι παιδιά, ο κόσμος ξύπνησε. Να βγούνε και αυτοί μπροστά να δούνε ότι πονάμε, τι λάθος κάναμε εμείς, που βάλαμε τα παιδιά μας σε αυτά τα τρένα;

Ήθελε να σπουδάσει στην Ελλάδα, αν και μεγάλο μυαλό, ήθελε να είναι κοντά στη μαμά. Έκοψε εισιτήριο χωρίς επιστροφή, στο μυαλό μου μόνο αυτή η νύχτα, το απόλυτο σκοτάδι, κόλαση, έλεγα όχι, αποκλείεται δεν είναι το παιδί μου. Δυο γραμμές έλεγα, ούρλιαζα δεν γίνεται αυτό. Δεν γίνεται να είναι το παιδί μου εκεί μέσα, έλεγα. Ήταν πάντα συνεπής, έλεγα εκείνο το βράδυ θα με πάρει βιντεοκλήση. Αν με βλέπει από ψηλά τώρα… Είναι τόσο ραγισμένη στην καρδιά μου».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω