Μία πολύ ξεχωριστή ημέρα είναι η σημερινή για τη Μαρία Αραμπατζή και τον σύζυγό της, Ανδρέα Μήτσαινα και ο λόγος είναι διπλός. Από τη μία ο γιος τους, Χάρης, πήγε για πρώτη φορά σχολείο ενώ από την άλλη οι δυο τους συμπληρώνουν έξι χρόνια έγγαμου βίου. 

Η Μαρία Αραμπατζή έκανε μια τρυφερή ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram, γράφοντας ένα συγκινητικό κείμενο για την πρώτη ημέρα σχολείου του μονάκριβού της και δημοσιεύοντας οικογενειακές φωτογραφίες. 

“Έφτασε Χάρη μου και για σένα αυτή η μέρα που θα πήγαινες για πρώτη φορά στο σχολείο. Τόσο σημαδιακή και σημαντική χρονικά και συναισθηματικά η μέρα αυτή. Σήμερα που με τον μπαμπά σου @mitsainasa γιορτάζουμε 6 χρόνια έγγαμου βίου πήγες για πρώτη φορά σχολείο, κρατώντας την τσάντα που σου χάρισε η νονά σου και πνευματική σου μητέρα @arampatzifoteini.

Κορυφαία εμπειρία και για τους 2 μας. Όσο προετοιμασμένη κι αν ήμουν ή έτσι τουλάχιστον νόμιζα όταν χρειάστηκε να «αποχωριστούμε» λύγισα και έκρυψα το πρόσωπο μου κάτω από γυαλιά και μάσκα -απαραίτητη ευτυχώς λόγω Covid- και αναζήτησα το βλέμμα των άλλων μαμάδων για να «παρηγορηθώ»

Μπήκαμε όλοι οι γονείς σε μια αίθουσα βρεφονηπιακού σταθμού. Μνήμες ζωντάνεψαν από τα δικά μου παιδικά χρόνια και όσο κι αν προσπάθησα να διασκεδάσω την αγωνία μου, η φωνούλα σου που θα αναγνώριζα ανάμεσα σε δεκάδες άλλες μου δημιουργούσε έναν κόμπο στο στομάχι.

Εκατομμύρια μαμάδες νιώθουμε το ίδιο…το μικρό μας που μέχρι πρότινος είχαμε αγκαλιά έρχεται αντιμέτωπο με την πρώτη πειθαρχημένη κοινωνικοποίηση. Αγόρι μου γλυκό σήμερα έκανες ένα πρώτο μεγάλο βήμα σε έναν υπέροχο κόσμο.
Εμείς οι γονείς σου μαζί με τους δασκάλους σου θα είμαστε πάντα δίπλα σου για να σε βοηθάμε να εξελιχθείς και να φτάσεις εκεί που εσυ θα αποφασίσεις.

Θα σου ευχηθώ Θησαυρέ μου να απολαύσεις κάθε σταθμό αυτού του ταξιδιού. Να αναζητάς πάντα την γνώση. Να είσαι ανήσυχο πνεύμα. Να αγαπάς τους δασκάλους σου και να ευτυχήσεις να γνωρίσεις Δασκάλους που θα θέλουν να σε κάνουν αυθύπαρκτο και ανεξάρτητο Άνθρωπο που θα σημασιολογεις την Ζωή με τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχεις ανάγκη την χειραγώγηση κανενός!!

Καλή σχολική χρονιά αγάπη μου. Να ανθοβολήσεις, να αναπτυχθεις πολλαπλώς και να ολοκληρωθείς. Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και φυσικά στους Δασκάλους και καθηγητές.

Υγ: Ευτύχησα να έχω Δασκάλους που κατά τον Παπανούτσο είχαν την κυρίαρχη Αρετή, να Αγαπάνε το Παιδί. Υγ2: Ότι πιο όμορφο έχουμε «φτιάξει» μέχρι στιγμής σε αυτήν την διαδρομή μας @mitsainasa είναι ο γιος μας”, έγραψε η Μαρία Αραμπατζή. 

Δες την ανάρτηση:

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Περισσότερα Εδω